1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Futbolcu Özgürlüğüne Kavuştu
Filistinli Futbolcu Özgürlüğüne Kavuştu

Filistinli Futbolcu Özgürlüğüne Kavuştu

Filistinli futbolcu Mahmud es-Sersek özgürlüğüne kavuştu… İsrail, dün de Gazze’ye saldırdı.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 12:46A+A-

İşgal zindanlarında verdiği mücadele zaferle sonuçlandı...

Uzun süre devam ettirdiği açlık grevinin ardından Siyonist işgal zindanlarından serbest bırakılan Filistinli esir futbolcu Mahmud es-Sersek, dün (10 Temmuz Salı) öğle saatlerinde Gazze Şeridi'ndeki evine döndü.

Mahmud es-Sersek, 10 Temmuz'da serbest bırakılacağının yazılı olarak taahhüt edilmesi üzerine 96 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemini 18 Haziran'da sona erdirmişti.

Gazze Şeridi'ne Beyt Hanun (Erez) kapısından ambulansla giren Mahmud es-Sersek'i başta babası ve annesi olmak üzere yüzlerce Filistinli karşıladı. Ambulansın etrafını kuşatan Filistinliler, "Zafer, zafer" ve "Esirlere özgürlük" şeklinde sloganlar attı. Kadınların ve çocukların da yer aldığı coşkulu kalabalığın ayrıca ellerinde Filistin bayrakları ve Mahmud es-Sersek'in fotoğraflarını taşıdığı dikkat çekti.

Özgürlüğüne kavuşan Filistinli milli futbolcu Mahmud es-Sersek'in Gazze Şeridi'ne ulaşmasının ardından doğruca eş-Şifa Hastanesi'ne götürüldüğü ve gerekli tıbbi kontrollerin yapıldığı ve daha sonra Gazze Şeridi'nin güneyinde, Rafah kentindeki evine nakledileceği ve es-Sersek için büyük bir karşılama töreni düzenleneceği bildirildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki Rafah kenti sakinlerinden Mahmud es-Sersek, Filistin milli futbol takımının da oyuncularındandı. Batı Yaka'daki Balata futbol takımıyla anlaşmadan önce Rafah'taki "Rafah Hizmetleri" takımında futbol oynuyordu. Es-Sersek, yeni takımına katılmak üzere Gazze Şeridi'nden Batı Yaka'ya giderken Temmuz 2009'da Beyt Hanun "Erez" Kapısı'nda Siyonist işgal güçlerince gözaltına alındı ve hiçbir yargılamaya tabi tutulmadan doğrudan idari hapis cezasıyla cezalandırıldı.

İsrail, Yine Gazze’ye Saldırdı

Siyonist işgal güçleri dün sabah Gazze'nin güneyine iki ayrı saldırı düzenledi.

Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçakları dün (10 Temmuz Salı) sabah erken saatlerde Gazze Şeridi'nin güneyinde Han Yunus ve Rafah'ta iki ayrı bölgeye saldırı düzenledi. Hava saldırılarında ölen ya da yaralanan olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi verilmedi.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirinin yerel kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Siyonist işgal ordusuna ait savaş uçakları Han Yunus'un batısında Filistinli direniş gruplarından Ahrar Hareketi'nin eğitim alanını bombaladı. Saldırının ardından büyük bir patlama sesinin işitildiği ifade edilirken saldırıda ölen veya yaralanan olup olmadığı konusunda ise herhangi bir bilgi verilmedi.

Siyonist işgal uçaklarının ayrıca Rafah'ın batısındaki boş bir araziyi bombaladığı ve hastane kaynaklarına göre saldırıda ölen ya da yaralanan olmadığı kaydedildi.

Siyonist işgal ordusunun Gazze Şeridi'ni hedef alan saldırılarının son dönemde yoğunlaştığı ve işgal güçlerinin Gazze halkına havadan, karadan ve denizden saldırmaya devam ettiği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT