1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Eski Esir Ebu Zureyyia Vefat Etti
Filistinli Eski Esir Ebu Zureyyia Vefat Etti

Filistinli Eski Esir Ebu Zureyyia Vefat Etti

İzzeddin El-Kassam mücahidi Ebu Zureyyia İsrail zindanlarında iken kaptığı virüsten vefat etti.

23 Ocak 2013 Çarşamba 12:31A+A-

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın askeri kanadı İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden eski esir Eşref Ebu Zureyyia, sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu dün (21 Ocak Pazartesi) akşam saatlerinde hayatını kaybetti.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin şehidin ailesinden edindiği bilgiye göre, ciğerlerinde tehlikeli bir virüs tespit edilen Eşref Ebu Zureyyia, işgal altındaki Kudüs'teki El-Muttali Hastanesi'nde birkaç hafta yattıktan sonra dün akşam vefat etti. Aile, Filistinli mücahidin hastanedeki son günlerini komada geçirdiğini söyledi.

İzzeddin El-Kassam Tugayları mücahitlerinden Eşref Ebu Zureyyia, kaslarındaki rahatsızlığa ve yürüyememesine rağmen Siyonist işgal zindanlarında altı yıl esir yattı. Geçen yıl Kasım ayı ortalarında serbest bırakılan Ebu Zureyyia'nın El-Halil'in güneybatısındaki Beyt Ava beldesinden olduğu bildirildi.

Filistinli mücahidin annesi, Filistin Enformasyon Merkezi'ne yaptığı açıklamada, oğlunun ölümünden tamamen işgal rejiminin ve Siyonist cezaevleri yönetiminin sorumlu olduğunu belirterek, Ebu Zureyyia'ya cezaevinde ne olduğu bilinmeyen bir iğne yapıldığını ve daha sonra Filistinli mücahidin beyninde ve ciğerlerinde hasar meydana geldiğini söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum