1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esirler Salı Günü Özgürlüğe Kavuşacak
Filistinli Esirler Salı Günü Özgürlüğe Kavuşacak

Filistinli Esirler Salı Günü Özgürlüğe Kavuşacak

Takas anlaşması gereğince 450 kişilik ilk Filistinli grup, Salı günü serbest bırakılacak. Şalit ise Çarşamba günü...

14 Ekim 2011 Cuma 10:47A+A-

Filistinli kaynaklarla Siyonist medya kaynakları esir takas antlaşmasının yakında hayata geçeğini belirterek, Salı günü 450 esirin serbest bırakılmasının ardından Siyonist asker Gilat Şalit’in Mısır’ın eliyle Çarşamba günü işgal rejimine teslim edilmesinin beklendiğini ifade ettiler.

Kaynaklar, Siyonist askerin Rafah sınır kapısından Mısır’a, Mısır’ın da onu Kahire’de işgal rejimine teslim edeceğini belirttiler.

Mısır ve Almanya’nın arabuluculuğuyla geçen Salı günü (11 Ekim) imzalanan esir takas antlaşmasına göre beş yıldır Gazze’de esir tutulan Siyonist asker Gilat Şalit’e karşılık 1027 Filistinli esir serbest bırakılacak. İlk aşamada 450 esir serbest kalırken, geri kalan 550 esir ise iki ay içinde serbest bırakılacak.

Hamas, Halk Direniş Komiteleri ve Ceyşu'l-İslam’dan oluşan ortak bir askeri birlik 25 Haziran 2006 tarihinde gerçekleştirdiği operasyonda Siyonist asker Gilat Şalit’i esir almıştı.

Direniş grupları Siyonist askerin serbest bırakılmasına karşılık işgal zindanlarında bulunan yüzlerce Filistinli esirin serbest bırakılmasını şart koşuyorlardı.

Beş yıldır her türlü baskı ve dayatmaya direnen direniş güçleri sonunda şartlarını işgal rejimine kabul ettirip, 1027 esirin özgürleştirilmesi konusunda anlaşma gerçekleştirdiler.

Direniş Grupları: “Esir Takas Anlaşması Temelde Hamas’ın Zaferidir”

Filistin Ulusal Konferansı için Yüksek Takip Kurulu ve Filistinli Güçler Koalisyonu esir takası anlaşmasını tebrik ederek, bu adımın genelde Filistin halkının özelde ise İslamî Direniş Hareketi (Hamas) ile diğer direniş gruplarının bir zaferi olduğunu belirtti.

Filistinli gruplar yayınladıkları ortak bildiride, Siyonist işgal zindanlarında bulunan tüm esirlerin salıverilmesi için bunun önemli bir adım olduğunu ifade ettiler.

Hamas hareketini, esirleri ve esirlerin yakınlarını tebrik eden gruplar, Filistin halkının gasp edilmiş bütün haklarının geri alınması, bütün esirlerin salıverilmesi ve direnişe devam edilmesi konusunda yola devem edeceklerine dair daha önce verdikleri söze bağlı olduklarını kaydettiler.

Suriye'nin başkenti Şam’da yapılan açıklamada ayrıca, bu sürecin iç durumu yeniden yapılandırmayı ve Filistin halkının bütün haklarını geri getirecek kuşatıcı bir strateji ortaya koymayı zorunlu kıldığı ifade edildi.

Esir Yakınları El-Halil’de Gösteri Yaptı

Siyonist işgal zindanlarında bulunan esirlerle Abbas zindanlarında bulunan tutsakların yakınları El-Halil şehrinde yaptıkları gösteride, varılan esir takası anlaşmasını tebrik ederek, geri kalan esirlerin serbest bırakılması için çabaların artırılmasını, Abbas zindanlarında bulunan siyasi tutukluların koşulsuz serbest bırakılmasını ve açlık grevindeki esirlere destek verilmesini istediler.

esiryakinlari-elhalil.jpg

Gösteriye katılanlar, esir takası anlaşmasını gerçekleştiren Filistin direnişini selamladıklarını, düşmanla esir takası yapılırken Batı Yaka’da tutuklamaların sürmesini ise şiddetle kınadıklarını ifade ettiler.

Direniş Kurtarıyor; Abbas Güçleri Tutukluyor

Göstericilerin sık sık “siyasi tutuklular için de bir takas olacak mı?”, “düşmanla koordinasyon Filistin birliğini sırtından vuran bir hançer”, “Siyonist zindanlardaki esirler bırakılacak, Abbas zindanlarındakiler ne zaman bırakılacak?”, “direnişin kurtardığını Abbas güçleri tutukluyor” gibi sloganlar atmaları dikkat çekti.

Gösteride yapılan konuşmalarda, esir takası anlaşmasıyla bir kez daha izzet ve şeref hissettiklerini, sürecin liderliğini yapan Kassam Tugayları'nın “Özgürlerin Vefası” ile esirlere verdiği sözü yerine getirdiğini belirttiler.

HABERE YORUM KAT