1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli Esir Ziyab'ın Durumu Çok Kritik
Filistinli Esir Ziyabın Durumu Çok Kritik

Filistinli Esir Ziyab'ın Durumu Çok Kritik

27 yaşındaki Filistinli esir Bilal Ziyab'ın 13 Mayıs Pazar öğle saatlerinde sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

14 Mayıs 2012 Pazartesi 00:48A+A-

Filistin Enformasyon Merkezi’nin haberi göre Siyonist işgal zindanlarında açlık grevi eylemini sürdüren 27 yaşındaki Filistinli esir Bilal Ziyab'ın 13 Mayıs Pazar öğle saatlerinde sağlık durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

İslami Cihad Hareketi'nden kaynaklar, hastane idaresinin Filistinli esirin durumunun çok ağır olması nedeniyle Ziyab'ı hastaneye almayı reddettiğini ve Filistinli esirin Er-Ramle Cezaevi'ne geri götürüldüğünü açıkladı.

Esir Bilal Ziyab'ın ailesi ise Filistinli esirin serbest bırakılacağına dair kendilerine herhangi bir vaatte bulunulmadığını ve bu konuda söylenenlerin gerçek dışı olduğunu belirtti.

76 gündür açlık grevinde olan Bilal Ziyab'ın hayatının kurtarılması için vicdan sahibi herkesten duruma müdahale etmesini isteyen aile, Ziyab'ın idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevinin muasır tarihteki en uzun açlık grevi olduğunu ifade etti.

Esir Bilal Ziyab'ın ailesi, açlık grevindeki Filistinli esirin hayatından tamamen Siyonist işgal yönetiminin sorumlu olduğunu bildirdi.

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Muhammed El-Hindi de, Ziyab'ın ve açlık grevindeki tüm esirlerin hayatından işgal yönetiminin sorumlu olduğunu ifade ederek, esirin hastaneye kabul edilmemesinin de işgalcinin çirkin yüzünü ortaya koyan bir başka cinayet olduğunu söyledi.  

HABERE YORUM KAT