1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistinli 18 Esir Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor
Filistinli 18 Esir Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

Filistinli 18 Esir Açlık Grevi Eylemini Sürdürüyor

Etzion Cezaevi, çok kötü koşulları nedeniyle esirlerin cehennemi olarak adlandırılıyor.

08 Mart 2016 Salı 19:52A+A-

İşgal rejimine ait Etzion Cezaevi'nde tutulan Filistinli 18 esir geçtiğimiz Perşembe günü açlık grevi eylemine başlarken aynı cezaevinde açlık grevi eyleminde olan bir grup esir ise dün eylemlerine son verdi.

Filistinli Esir Kulübü, dün (7 Mart Pazartesi) konuyla ilgili yayınladığı bildiride, 60 esirden 18'inin işgal güçlerinin esirleri kötü koşullarda alıkoymalarını protesto ederek yemekleri geri çevirdiklerini açıkladı.

Esirlerin eylemine övgüde bulunan Esir Kulübü, koşulların aynı şekilde kalması halinde esirlerin protesto eylemlerini tırmandıracaklarını ifade ederek, bazı esirlere Ofer Cezaevi'ne nakil sözü verildiğini fakat verilen sözlerin yerine getirilmediğini bildirdi.

Bu arada, Esirler ve Özgürlüğe Kavuşanlar Heyeti, dün yaptığı açıklamada, elbise, temizlik malzemeleri ve bazı kişisel eşyaların girişine izin verilmesinin ardından açlık grevindeki bir grup esirin eylemlerine son verdiklerini bildirdi.

Etzion Cezaevi, insanın yaşamasına uygun olmayan kötü koşulları nedeniyle esirlerin cehennemi olarak adlandırılırken, işgal güçlerinin yoğun gözaltı operasyonları nedeniyle cezaevindeki esir sayısının sürekli arttığı ifade edildi.

FİEM

HABERE YORUM KAT