1. YAZARLAR

  2. Osman Atalay

  3. Filistin'de Netenyahu, Suriye'de Beşşar
Osman Atalay

Osman Atalay

Yazarın Tüm Yazıları >

Filistin'de Netenyahu, Suriye'de Beşşar

20 Kasım 2012 Salı 12:00A+A-

İsrail in  geçtiğimiz Çarşamba Gazze ye başlattığı saldırıda  bu güne kadar 71 Gazze li hayatını kaybederken 591 kişi yaralandı. Suriye de ise 20 ayda aynı şekilde 39 bin insan hayatını kaybetti,Filistin de Netanyahu Suriye de Beşşar Müslüman çocukları, kadınları, erkekleri katletmeye devam ediyor.

BM Güvenlik Konseyi gerek Filistin de gerekse Suriye de yaşanan katliamlar karşısında asla önleyici girişimde bulunmadılar. ABD Başkanı Obama ise İsrail in kendini koruma hakkının olduğunu söyledi, Arap ligi ve  İslam İşbirliği Teşkilatı ise her zamanki gibi, etkisiz ve pasif bir pozisyon içersinde oldular.Sayın Başbakan Erdoğan BM yapısının değişmesi gerektiğini her daim vurgulamakla ne kadar haklı ise,İİT genel Sekreteri  Prf.Ekmeleddin İhsanoğlu nun  Teşkilatı canlandıracak ve harekete geçirecek enerjiye sahip olmadığını,yetersiz bir isim olduğunu da görmesi gerekiyor.

Başbakan Erdoğan ın Kahire  de Arap devrimlerine Filistin ve Suriye direnişine sahip çıkması çok önemli tarihi bir olaydır.Arap devrimlerinin yaşandığı ülkeler de Filistin ve Suriye direnişine  karşı  çok büyük bir destek var.Mısır,Tunus,Libya nın yeni liderleri gerek Filistin gerekse Suriye de yaşanan katliamlara karşı seslerini yükseltmeleri tüm İslam dünyasına ve Özellikle Türkiye İslamcılarına  önemli mesajlar  taşımaktadır.

Başbakanın Kahire konuşmasında Suriye halkı bu savaşı kazanmaya mecburdur, Gayrimeşru Esad rejimi de kaybetmeye Mahkumdur,Zulmün ilelebet payidar olamayacağını ve Suriye halkına destek vermeye devam edeceğini kaydetti ve Mısır halkının duygularına tercüman oldu.Arap-İslam Dünyası Filistin de Netanyahu Suriye de Beşşar ın katliamlarına karşı gösteriler yaparken,Türkiye de ise sadece Gazze saldırılarının kınanması dikkat çekici ve üzüntü verici bir durum oldu.

Türkiye de Muhafazakar Camiamız ın, Gazze de yaşanan katliam için sokağa çıkması ne kadar güzel ve doğal bir durum ise, Suriye de Müslümanların yaşadığı katliamlar karşısında sessiz ve suskun kalmaları  o kadar acı  bir durumdur. Türkiye li Müslüman Aydın ve Din adamlarının, 80 yıldır laik elitlerin sürdürdüğü Arap dünyası ile ters düşünme- negatif iletişim geleneğini sürdürüyor olmamız çok garip,Hala Arap devrimleri ile kültürel ve sosyolojik bir temas kurmayı başaramadı aydınlarımız.

Tüm İslam dünyası Suriye de yaşanan katliam için aylardır tepkilerini direnişten yana koyarken Türkiye deki sessizlik ve kafa karışıklığı Dini ve vicdani değil,siyasi ideolojik olması hayli düşündürücü bir durum.Oysa Gazze de ve Şam da katledilen Ümmetin Çocukları ve Anneleri olduğunu unutmayalım.Gazze ve Şam da katledilen çocukları Ulusal çıkarlar ve iktidarlarının geleceği için görmezden gelenleri tarih asla unutmayacaktır.

YAZIYA YORUM KAT