1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin'de 16 Yaşındaki Direnişçi İsrail Askerini Öldürdü
Filistin'de 16 Yaşındaki Direnişçi İsrail Askerini Öldürdü

Filistin'de 16 Yaşındaki Direnişçi İsrail Askerini Öldürdü

Filistin'de 16 yaşındaki bir direnişçi, İsrail askerini bıçaklayarak öldürdü.

13 Kasım 2013 Çarşamba 16:44A+A-

Bu sabah El-Ufule kentindeki otobüs durağında Filistinli 16 yaşındaki direnişçi Hüseyin Şerif Ğavadira tarafından bıçaklanan ve ağır yaralanan İsrail askeri kaldırıldığı hastanede hayatını kaybederken Hamas saldırının işgal politikalarına karşı bir cevap niteliğinde olduğunu ve eylemi tebrik ettiğini ifade eden bir açıklama yayınladı.

İsrail Televizyonu 7. Kanalı, Filistin topraklarının kuzeyinde yer alan El-Ufule kentinde bir İsrail askerinin Filistinli bir gencin bıçaklı saldırısına uğradığını ve boynuna isabet eden bıçak darbeleriyle ağır yaralandığını söyledi. İşgal ordusu askerinin daha sonra öldüğü bildirildi. Hamas yayınladığı basın açıklamasıyla Ğavadira’nın eylemini tebrik etti ve eylemin İsrail’in işgal politikalarına karşı bir cevap olduğunu belirtti.

Otobüs durağında bulunan yolcular, eylemin ardından durakta bulunan yolcuların Filistinli genci yakalayarak darp ettiğini ve daha sonra işgal polisine teslim ettiğini, Filistinli gencin sorguya çekilmek üzere El-Ufule Polis Merkezi'ne götürüldüğünü ve ağır yaralı İsrail askerinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi.

Bu arada, eylemi gerçekleştiren Filistinlinin Batı Yaka'nın kuzeyindeki Cenin kenti sakinlerinden 16 yaşındaki bir genç olduğu ve Yeşil Hat dahilinde kaçak işçi olarak çalışmak üzere bulunduğu ifade edildi.

Eylemin ardından benzeri saldırıların olabileceğinden endişe eden işgal güçlerinin olay yerine çok sayıda polis ve asker sevk ettiği ve bölgeyi kordon altına aldığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT