1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Filistin Özgürlüğüne Kavuşuncaya Kadar Direneceğiz
Filistin Özgürlüğüne Kavuşuncaya Kadar Direneceğiz

Filistin Özgürlüğüne Kavuşuncaya Kadar Direneceğiz

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Heniyye, "Filistin özgürlüğüne kavuşuncaya kadar direnişe ve silahlanmaya devam edeceğiz" dedi.

04 Ekim 2014 Cumartesi 12:20A+A-

Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı İsmail Heniyye Gazze'deki Yermuk Stadyumu'nda kıldırdığı bayram namazının ardından verdiği hutbede, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına değindi.

Hamas'ın İsrail'in bölgeye yönelik son saldırısında önemli bir başarı gösterdiğini ifade eden Heniyye, "Hamas, birikimlerini muhafaza edecektir. Bunların başında direniş gücünü arttırmak için bu alanda kullanılacak teçhizatın yapılandırılması yer alıyor. Filistin topraklarının tamamı özgürlüğüne kavuşuncaya kadar direnişe ve silahlanmaya devam edeceğiz" dedi.

Heniyye, Hamas'ın silahsızlanmasına yönelik girişimlere izin verilmeyeceğini vurgulayarak, "Hamas direniş güçleri, sadece işgalci İsrail'e yönelik olacaktır" ifadesini kullandı.

Konuşmasında kurulan Filistin ulusal hükümeti ve sürece de değinen Heniyye, "Uzlaşı dosyalarının tamamlanması, imzalanan maddelere sadık kalınması gerekiyor. Ayrıca ulusal ortaklık girişiminin güçlendirilmesini talep ediyoruz. Uzlaşı ve birlik kararı, aldığımız stratejik bir karardır" diye konuştu.

Heniyye, Kurban Bayramı münasebetiyle birlik ve beraberliğin önemine dikkati çekerek, "Hamas, Filistin halkının yanında yer alan ve destek olan Müslüman ülkelerin yanı sıra uluslararası toplumu kapsayan bir açılım stratejisi benimsiyor" diye konuştu.  

Heniyye, ayrıca Hamas'ın Filistin halkına yönelik suç işleyen İsrailli komutanların Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanması için çalışmalarından taviz vermeyeceğini sözlerine ekledi.

AA

HABERE YORUM KAT