1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. FETÖ’den Dolayı İhraç Edilenler Kamu’da Artık Çalışamayacaklar
FETÖ’den Dolayı İhraç Edilenler Kamu’da Artık Çalışamayacaklar

FETÖ’den Dolayı İhraç Edilenler Kamu’da Artık Çalışamayacaklar

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında, 672 sayılı KHK Olağanüstü Hal Kapsamında Kamu Personeline İlişkin Alınan Tedbirlere Dair Kanun Hükmünde Kararname yer aldı.

02 Eylül 2016 Cuma 01:08A+A-

Bu kişilerin, birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı bildirildi.

Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceği belirtildi. 

Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilecek. 

Kamu görevinden çıkarılanlar, varsa uhdelerinde taşımış oldukları büyükelçi, vali gibi unvanları ve müsteşar, kaymakam ve benzeri meslek adlarını ve sıfatlarını kullanamazlar ve bu unvan, sıfat ve meslek adlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. 

* Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 852'si Emniyet Müdürü olmak üzere toplam 7 bin 669 personel görevden ihraç edildi.

* Milli Eğitim Bakanlığı'nda 28 bin 163 personel ihraç edildi.

* Diyanet İşleri Başkanlığı'nda bin 519 kişi ihraç edildi

* Sağlık Bakanlığı'nda 2 bin 18 kişi ihraç edildi

* YÖK'te 2 bin 346 kişi ihraç edildi.

* 24 merkez valisinin kamuyla ilişiği kesildi

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum