1. HABERLER

  2. HABER

  3. 15 TEMMUZ DARBE GİRİŞİMİ

  4. FETÖ Borsasına Operasyon: 5 Kişi Tutuklandı
FETÖ Borsasına Operasyon: 5 Kişi Tutuklandı

FETÖ Borsasına Operasyon: 5 Kişi Tutuklandı

Bursa'da, FETÖ davalarında şüphelilerin lehine karar verilmesi için hakim ve savcılar üzerinde çeşitli yollarla baskı kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı.

22 Temmuz 2018 Pazar 00:47A+A-

Bursa'da, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma ve davalarda şüphelilerin lehine karar verilmesi için hakim ve savcılar üzerinde çeşitli yollarla baskı kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik operasyonda gözaltına alınan 9 kişiden 5'i tutuklandı. 3 kişi adli kontrolle serbest bırakılırken, 1 kişinin ise adliyedeki işlemleri sürüyor.  Operasyon kapsamında gözaltına alınan 9 kişinin arasında, örgüt lideri olmakla suçlanan Bursa Rize Çayeli Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Ensar Çelik'in Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı Kenan İpek ile fotoğrafları ortaya çıktı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, başta FETÖ/PDY olmak üzere çeşitli suçlarda şüphelilerin lehine karar vermeleri için hakim ve savcılar üzerinde baskı kurduğu iddia edilen suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, soruşturma kapsamında örgüt lideri olduğu iddia edilen işadamı Eyüp Ensar Çelik ve avukat O.Ö.T.'nin de aralarında bulunduğu 9 kişiyi operasyonla gözaltına aldı. Bursa, Manisa, Yalova, İstanbul, Kocaeli, Diyarbakır, Urfa, Konya, İzmir ve Eskişehir'de bazı soruşturma ve davaları etkilemeye çalışan, bu kapsamda 6 hakim ve savcıyla bağlantı içinde oldukları saptanan şüphelilerden 8'i, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden avukat O.Ö.T., Y.Y., M.İ., H.Ö. ve B.Ö. nöbetçi mahkemece tutuklandı. 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Örgütün lideri olduğu öne sürülen E.E.T. ise gece geç saatlerde adliyeye sevk edildi. Hala görevde olan bir başsavcı ile çekilmiş fotoğrafı sosyal medya hesabında yer alan Eyüp Ensar Çelik, gazetecilerin sorularına cevap vermedi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, örgüt lideri olduğu iddia edilen ve halen adliyede işlemleri süren Bursa Rize Çayeli Kültür Yardımlaşma Dayanışma Derneği Başkanı Eyüp Ensar Çelik 'in dikkat çeken isimlerle fotoğrafları ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, eski Adalet Bakanlığı Müsteşarı, Yargıtay üyesi Kenan İpek, Manisa Başsavcısı Ahmet Çiçekli ile çekilen fotoğraflar, bunlar arasında en önemlileri. Çelik'in bu fotoğrafları kullanarak yargı üzerinde baskı kurup kurmadığı araştırılıyor. Çelik'in sosyal medyadan yaptığı kimi paylaşımlarda özellikle yargı mensupları ve siyasilerle yakınlık kurduğu anlaşılıyor.

esres.jpg

HABERE YORUM KAT