1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Fetih Ordusu: Artık Taarruz Vakti
Fetih Ordusu: Artık Taarruz Vakti

Fetih Ordusu: Artık Taarruz Vakti

Direnişçilerin Büyük Halep Operasyonu sürüyor. Rejim hatlarını yarmaya çalışan Fetih Ordusu, yoğun taarruz sırasında 60'dan fazla milisi etkisiz hale getirdi.

04 Kasım 2016 Cuma 21:22A+A-

Suriyeli direnişçilerin geçtiğimiz cuma günü başlattığı Büyük Halep Operasyonu sürüyor.

Fetih Ordusu savaşçıları, Halep kent merkezinde 300 bin kişiyi kuşatan Beşşar Esed güçlerine karşı saldırılarını yeniden artırdı.

3000 Konut Mahallesi'ne giren muhalifler rejim hatlarını yarmaya çalışıyor. Yeni Halep ve Hamadaniye semtleri de sıcak saatlerin yaşandığı noktalar arasında. Bomba yüklü araçların da kullanıldığı saldırılarda rejim büyük kayıplar veriyor.

Dün sabah başlayan 2. dalga operasyonda rejim cephesinde 60'dan fazla ölü, 150'den fazla da yaralı olduğu belirtiliyor. Direnişçilerin yoğun şekilde saldırdığı noktalar arasında, rejimin karargahı durumundaki Akademi el-Esed de var.

Halep bölgesini buradan yöneten Esed rejimi ve Şii müteffikleri, karargahı Halep'in güneydoğusunda bulunan Sifira'ya taşımak zorunda kaldı. Şiddetli çatışmaların sürdüğü Halep'te 7 binden fazla Şii milis bulunduğu tahmin ediliyor. Bunlara ek olarak 400'ün üzerinde de Rus askeri var. Operasyonun en dikkat çekici yanı ise, Rus uçaklarının rejimle direnişçiler arasındaki çatışmalara müdahil olmaması. 

Halep'teki direnişçiler, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın 'rejim kuşatmasını kırma operasyonunda sivillerin de vurulduğu' şeklindeki suçlamalarına dair açıklama yaptı.

Halep Fetih Ordusu Operasyon Odası komutanı Yasir Abdurrahman, “Esed rejimi herhangi bir yerde klor gazı kullandığı zaman, direnişçilerin attığını söylüyor. Direnişçilerin elinde klor gazı gibi bir silah yoktur, olsa da kullanmayız. Esed katildir, onun katliamlarını örtmeye çalışanlar da katildir. Savunduğumuz kadın ve çocuklar Esed tarafından öldürüldü” dedi.

ÖSO unsurlarından Mücahidin ordusu komutanı Ebubekir ise “Biz Mistura ve BM'ye şunu söylüyoruz: Halep'te kuşatma altındaki endişe duyduğunuz halk, bizim ailelerimizdir” diye konuştu.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum