1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. FBI, 'İnşallah' Diyen Genci Sorguladı
FBI, 'İnşallah' Diyen Genci Sorguladı

FBI, 'İnşallah' Diyen Genci Sorguladı

Southwest Airlines şirketinin uçağına binmeden önce telefonda inşallah diyen Iraklı genç uçuş ekibi tarafından FBI'ya teslim edildi.

18 Nisan 2016 Pazartesi 15:59A+A-

ABD'de Los Angeles'tan Oakland'a uçakla giderken telefonda Arapça konuşan ve inşallah diyen bir Iraklı FBI tarafından sorgulandı.

Irak'ta diplomat olan babasının 2002'de Saddam tarafından öldürülmesinden sonra ailesi ile ABD'ye gelen 26 yaşındaki Hayreddin Mahzumi (Khairuldeen Makhzoomi), uçakla okuduğu bölgeye gidiyordu. Mahzumi, bir gün önce Los Angeles World Affairs Council tarafından düzenlenen ve BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun'un katıldığı bir programa katılmıştı.

Hayreddin Mahzumi'nin uçağın havalanmasını beklerken uçuş ekibinin yanına gelerek onu aldığı ve FBI yetkililerine teslim ettiği belirtiliyor. Mahzumi, telefon konuşmasına şahit olan bir kadının şikayeti üzerine bir süre sorgulandı.

Iraklı gencin telefonda aralarında inşallah ifadesinni de olduğu bazı Arapça kelimeler kullandığı kaydedildi. Mahzumi'nin uçmasına izin verildi. Iraklı genç yaptığı açıklamada FBI yetkililerinin sıkı bir şekilde ve köpek yardımıyla üzerini aradığını, insanlık dışı muameleye tabi tutulduğunu belirtiyor.

Southwest Airlines'tan yapılan açıklamada Mahzumi'nin tehdit olarak görüldüğü için FBI'ya teslim edildiği belirtildi. Mahzumi ise Nisan ayı başlarında meydana gelen olay için firmadan bir özür bekliyor. Mahzumi "Tazminat istemiyorum, bu sebeple özür dilerlerse dava açmayacağım" diyor.

Mahzumi, bir yandan ailesine ve down sendromlu kardeşine bakarken eğitimini tamamlamaya çalışıyor.

Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT