1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fatih’te “Kardeşlik Bedel İster” Etkinlikleri
Fatih’te “Kardeşlik Bedel İster” Etkinlikleri

Fatih’te “Kardeşlik Bedel İster” Etkinlikleri

Genç Hareket, 7 gün 7 gece her gün sahurdan iftara kadar Saraçhane Parkını eylem alanı olarak seçti.

27 Temmuz 2013 Cumartesi 16:00A+A-

"Kardeşlik Bedel İster" sloganıyla Fatih Saraçhane Parkında 7 gece boyunca iftardan sahura kadar yapılacak programlarda bu akşam Bülent Yıldırım ve Grup Yürüyüş var.

Genç Hareket, “kardeşlik, adalet, özgürlük” için 7 gün sürecek Saraçhane'deki dayanışma eyleminde ilk iftarını yaptı. Saraçhane Parkı, Mısır'ın Adeviyye Meydanı ile kardeş ilan edildi. 

Mısır, Suriye ve Filistin gibi Müslüman coğrafyasında kardeşlik, adalet ve özgürlük için Saraçhane Parkı'nda toplanan Genç Hareket üyeleri, iftar yaptıktan sonra akşam ve yatsı namazlarını kıldı. 

İnsan ve Medeniyet Hareketi'nin gençlik birimi Genç Haraket'in başkanı Sezgin Kızılkoca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşlik, adalet ve özgürlük için 7 gün 7 saat iftardan sahura kadar Saraçhane Parkı'nda olacaklarını söyledi.

Kızılkoca, Genç Hareket olarak bu dayanışma etkinliğini, özellikle Mısır, Suriye ve Filistin olmak üzere tüm mazlum Müslüman coğrafya için "Kardeşlik Bedel İster" başlığıyla düzenlediklerini vurguladı. 

Sezgin Kızılkoca, "Bir hafta boyunca sürecek bir etkinlik bu. Özellikle şu an Mısır'da darbe karşıtı, İhvan-ı Müslimin'in başını çektiği oradaki kardeşlerimiz, 7 gün 24 saat ciddi bir tepki hareketi ortaya koyuyorlar. Biz, Türkiyeli Müslümanlar olarak, Adeviyye'de bulunanlara desteğimizi anlatmak için bir etkinlik düzenledik" diye konuştu. 

Etkinlikler 

İftarla başlayan günlük programda, akşam namazının ardından yurt dışından ziyaretçiler de Saraçhane Parkı'nda olacak. Teravih namazı yine alanda kılınacak. Her gün hatim indirilirken, teheccüd namazı da eda edilecek. 

Etkinliğin konukları arasında Kudüs muhafızı Raid Salah ve İhvan'dan yetkililer de yer alacak.

Bu akşamki etkinliğe İHH Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ve Grup Yürüyüş de katılacak. 

Saraçhane Parkı, "7 gün 7 saat" eylemiyle Mısır'ın Adeviyye Meydanı ile kardeş ilan edilirken, etkinlikler sadece Mısır değil, Suriye, Filistin ve tüm mazlum coğrafyanın selameti için yapılacak.

Not: Alanda iftar ve sahur yemeği verilmektedir...

genc_hareket_kardeslik-bedel-ister_fatih.jpg

HABERE YORUM KAT