1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FAS

  4. Fas: BM İle Değil Genel Sekreteriyle Anlaşmazlık Yaşıyoruz
Fas: BM İle Değil Genel Sekreteriyle Anlaşmazlık Yaşıyoruz

Fas: BM İle Değil Genel Sekreteriyle Anlaşmazlık Yaşıyoruz

Fas Dışişleri Bakanı Mizvar, ülkesinin Birleşmiş Milletler ile değil Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la sorun yaşadığını söyledi.

18 Mart 2016 Cuma 04:51A+A-

Fas Dışişleri Bakanı Salahaddin Mizvar, ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) ile değil Genel Sekreteri Ban Ki-mun'la sorun yaşadığını söyledi.

Fas Haber Ajansı MAP'ın haberine göre, Mizvar, ABD'nin New York kentinde yaptığı açıklamada, Ban'ın bölgeye gerçekleştirdiği son ziyaret ve sonrasında yaptığı açıklamalarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Mizvar, BM Genel Sekreteri Ban'ın uluslararası kamuoyu ve BM Güvenlik Konseyi (BMGK) üyelerini şahsi düşünceleriyle yönlendirmeye çalıştığını öne sürdü.

Ban'ın görevi gereği şahsi düşüncelerini açıklamaması gerektiğini dile getiren Mizvar, "BM ile değil onun genel sekreteriyle anlaşmazlık yaşıyoruz" dedi.

Fas Başbakanı Abdulilah Benkiran da dün yaptığı açıklamada, "Batı Sahra diye bir sorunumuz yok. El-Uyun kentinde binlerce kişinin ulusal bayraklar taşıyarak yaptığı gösteri en büyük referandumdur. Bizim her defasında bu toprakların tarihi ve coğrafi olarak bize ait olduğuna dair delil sunmamız gerekmiyor. Yapılan gösteriler Batı Sahra'nın Fas için ölüm kalım meselesi olduğunu kanıtlıyor" ifadesini kullanmıştı.

AA

HABERE YORUM KAT