1. HABERLER

  2. HABER

  3. Fars Haber Ajansı Uçtu ki Ne Uçtu!
Fars Haber Ajansı Uçtu ki Ne Uçtu!

Fars Haber Ajansı Uçtu ki Ne Uçtu!

Fars Haber Ajansı, Suriye’deki esir takasında Türkiye’ye teslim edilen dört Türk vatandaşının pilot olduğunu iddia etti.

09 Ocak 2013 Çarşamba 18:07A+A-

HAKSÖZ-HABER

İran’dan yayın yapan Fars haber ajansı, esir takasında bırakılan Türkiyeli vatandaşların daha önce yine İran kaynaklı haber siteleri ve televizyonlar tarafından "esir alındıkları" iddia edilen dört Türk pilot olduğunu öne sürdü.

Fars Haber Ajansının bu iddiası daha önce Türkiye makamlarınca yalanlanmasına rağmen ajans, bu yalanını bugünkü esir takası üzerinden de gündemleştirmekten kaçınmadı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı iddiayı yine yalanladı. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Selçuk Ünal, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, "Suriye'de hiçbir Türk pilotun esir olmadığını biz zaten açıklamıştık. Sayın Bakan (Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu), Genelkurmay'dan aldığımız bilgiler doğrultusunda, iddia edilen TSK personelinin Suriye'de olduğu iddialarını tek tek isimlerini vererek çürütmüştü" diye konuştu. 

Biri Denizci, Biri Kadın, İkisi Kardeş...

Dışişleri Sözcüsü Ünal, Suriye'nin takas ettiği Türkiye vatandaşlarının kimliklerinin ise İHH Başkanı Yıldırım tarafından açıklandığını belirtti.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, takas edilen dört kişinin ilkinin birkaç ay önce Tartus Limanı'nda tutuklanan Bayram Demir isimli bir denizci olduğunu, diğer ikisinin Suriye'de doğup büyümüş, ancak TC vatandaşlığı olan iki kardeş, sonuncusunun ise adı Emel olan, eşi Suriyeli bir Türk vatandaşı kadın olduğunu açıkladı.

Fars Haber Ajansı kısa bir süre önce "adının açıklanmasını istemeyen bir üst düzey Suriyeli bir yetkili"ye dayandırarak verdiği haberde, 48 İran vatandaşının iki hafta önce Suriye’de tutuklandığı iddia edilen dört Türk pilot karşılığı serbest bırakıldığını öne sürmüştü.

Bozacının Şahidi Şıracı

Suriye’de Baas rejimi yanlısı “El Vatan” gazetesi de dört Türk savaş uçağı pilotunun Halep şehri yakınlarındaki bir askeri havaalanına sızmaya çalışırken gözaltına alındığını iddia etmişti. TC Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, iddiaların "gerçek dışı" olduğu bildirildi.

***

48 İranlı, İHH’nın çabaları ve Türkiye ile Katar’ın arabuluculuğuyla bugünkü esir takasında serbest kaldı. Suriyeli direnişçilerin bıraktığı 48 İranlı karşılığında 4’ü Türkiye vatandaşı 2.130 tutuklu serbest bırakıldı.

İLGİLİ HABER ve FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ…

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum