1. HABERLER

  2. HABER

  3. EKONOMİ

  4. Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor
Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor

Fahiş fiyata yeni düzenleme geliyor

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, son zamanlarda artan fahiş fiyatlara karşı kararlı olduklarını ve yeni düzenlemeler getireceklerini açıkladı.

25 Nisan 2024 Perşembe 18:43A+A-

Yüksek enflasyon ile birlikte artan fahiş fiyat tartışmaları gündemden düşmüyor. "Fırsatçılara izin vermeyeceğiz" diyen Ticaret Bakanı Ömer Bolat, önümüzdeki günlerde yeni düzenlemelerle yola devam edeceklerini belirtti.

Fahiş fiyat uygulaması yapan işletmelere verilecek cezaların 10 kata kadar artırılması öngörülüyor. Mevcut sistemde 350 bin lirayı bulan para cezaları, yeni düzenlemeyle 3,5 milyon liraya kadar çıkabilecek.

Fahiş fiyat uygulaması yapan işyerlerinin geçici olarak kapatılması da masadaki yaptırımlar arasında yer alıyor. Ticaret Bakanı Bolat, denetim ekiplerinin sürekli sahada olduklarını ve fırsatçılara izin vermeyeceklerini açıkladı.

Uzmanlara göre, Anayasa Mahkemesi'nin Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu ile ilgili yasa hükmünü iptal etmesi, yeni düzenlemelerin önünü açtı.

Uzmanlar, caydırıcılık için cezaların yüksek olması gerektiğini savunurken, bunun da bazı sektörlerde fiyat artışlarına yol açabileceği belirtiliyor. Fahiş fiyatlarla mücadelede bu yeni düzenlemelerin ne kadar etkili olacağı ise önümüzdeki günlerde belli olacak.

 

Kaynak: Karar

HABERE YORUM KAT

2 Yorum