1. HABERLER

  2. HABER

  3. TEKNOLOJİ

  4. Facebook’un Filistin’le İlgili İçeriklere Karşı Tavrı Eleştirildi
Facebook’un Filistin’le İlgili İçeriklere Karşı Tavrı Eleştirildi

Facebook’un Filistin’le İlgili İçeriklere Karşı Tavrı Eleştirildi

Sada Social Merkezi, Facebook’un Ortadoğu’daki Genel Politikalar Birimi Müdürü Neşva Hüseyin’e gönderdiği mektupta Facebook politikasını sert bir şekilde eleştirdi ve son dönemde Filistin’le ilgili içeriklere uygulanan kısıtlamalara dikkat çekti.

30 Eylül 2019 Pazartesi 23:33A+A-

Sada Social Merkezi, Facebook’un Ortadoğu’daki Genel Politikalar Birimi Müdürü Neşva Hüseyin’e gönderdiği mektupta sosyal paylaşım sitesinin politikasını sert bir şekilde eleştirdi ve son dönemde Filistin’le ilgili içeriklere uygulanan kısıtlamalara dikkat çekti.

Facebook, son günlerde Filistin davasıyla ilgili birçok kelimeyi kullanılması yasak kelimeler kapsamına aldı. Sosyal paylaşım sitesinin bu kararının bazıları on yıldır açık olan Filistinlilere ait yüzlerce hesabın ve sayfanın cezalandırılmasına ve kapatılmasına yol açacağı kaydedildi.

Sada Social Merkezi Müdürü İyad Er-Rıfai, Facebook yönetiminin kullanıcıları paylaşımlarından dolayı geriye dönük olarak hesaba çektiğini, yıllar önce yapılan paylaşımlar sebebiyle bazı hesapları ve sayfaları cezalandırdığını ifade etti.

Sada Social Merkezi, Facebook yönetiminden Filistin konusuna tarafsız gözle bakmasını, dünyadaki diğer insanlar gibi Filistinlilerin de görüşlerini ve düşüncelerini ifade etmek için Facebook’u kullanma haklarının olduğunu göz önünde bulundurmasını istedi.

Belirli kelimelerin yasaklanmasına itirazının ve çekincelerinin olduğunu belirten Sada Social Merkezi, söz konusu kelimeleri geçmişte kullananların geriye dönük olarak cezalandırılmalarının adil olmadığını söyledi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT