1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Eskişehir Merkezli PKK Operasyonu
Eskişehir Merkezli PKK Operasyonu

Eskişehir Merkezli PKK Operasyonu

Ankara’daki bombalı saldırının ardından PKK’ya yönelik operasyonlar başladı. Eskişehir merkezli operasyonda kentte 12, İstanbul’da 2 kişi gözaltına alındı.

14 Mart 2016 Pazartesi 11:47A+A-

Eskişehir Valisi Güngör Aziz Tuna, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin PKK’ya yönelik operasyon başlattığını açıkladı. Tuna, Eskişehir merkezli operasyonda kentte 12, İstanbul'da da 2 kişinin gözaltına alındığını belirterek, şunları söyledi:

"Gözaltına alınan 14 şüpheli, bölücü terör örgütünün propagandasını yapan, teröristleri sahiplenmeye çalışan, bu manada değişik eylemler içerisinde olan kişilerdir. En son tabii ki bu menfur saldırı, aslında aynı olayın uzantısı olarak ülkemizin huzur ve birliğini bozmaya yönelik eylemdir. İşin içinde terör örgütü vardır. Bu kapsamda Eskişehir için sevindirici olan şudur. Bu yakalanan kişilerin hiçbirinin Eskişehir nüfusuna kayıtlı olmaması. Genelde dışarıdan gelen kişiler, öğrenciler ve bu kapsamda olan şahıslar. Adli işlemler devam ediyor. Biz her türlü tedbirimizi aldık. Halkımızın huzur ve güvenliği için arkadaşlarımız çalışıyor. Arama ve kontrollerde çok sayıda örgütsel doküman ve malzeme ele geçirildi."

Bir gazetecinin, "Operasyon, bölücü terör örgütüne yönelik mi?" sorusu üzerine Vali Tuna, "Bölücü terör örgütü, evet PKK" yanıtını verdi.

Vali Tuna, gözaltına alınan 14 şüphelinin pazar akşam saatlerinde Ankara'da meydana gelen saldırıyla bağlantısı olup olmadığının araştırıldığını da sözlerine ekledi.

YDG-H operasyonunda 15 gözaltı

İstanbul'da ayrıca PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'ye yönelik operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, çevik kuvvet ve özel harekât polislerinin desteğiyle "PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak" ve "devlet büyüklerine hakaret" suçlarından arananlara yönelik Gaziosmanpaşa ve Sultangazi'de belirlediği adreslere eş zamanlı baskın düzenledi.

Operasyonda, gözaltına alınan 15 kişiden yaşları küçük olduğu tespit edilen 9'u Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şüphelilerden bazılarının korsan gösterilere katıldığı ve kamu binalarına molotof kokteyli attığı da polis ekiplerince tespit edildi.

Söz konusu adreslerde yapılan aramalarda 1 tabanca, 3 pompalı tüfek, bu silahlara ait 128 mermi ile örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.

Kaynak: AA

HABERE YORUM KAT