1. HABERLER

  2. HABER

  3. Eski TİB Yöneticisi Teslim Oldu
Eski TİB Yöneticisi Teslim Oldu

Eski TİB Yöneticisi Teslim Oldu

Kriptolu telefonların dinlenmesine ilişkin soruşturma kapsamında aranan Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı eski Bilgi Sistemleri Daire Başkanı İlhan Elieyioğlu teslim oldu.

22 Ocak 2015 Perşembe 13:26A+A-

Hakkında yakalama kararı bulunan Elieyioğlu avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim oldu. Devletin zirvesinin dinlendiği tespitiyle Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında Elieyioğlu'nun Cumhuriyet Savcısı Harun Ceylan'a ifade vermesi bekleniyor. 

Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "casusluk", "devletin birliğini bozmak" ve "kriptolu ve normal telefonların usulsüz dinlendiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında, savcının tutuklanmasını istediği 11 şüpheliden 4'ü mahkemece tutuklandı. Serbest bırakılan 7 şüpheliden 5'ine de adlî kontrol şartı getirildi.

Nöbetçi Sulh Ceza Hakimi Fahrettin Yıldız tarafından sorgulanan isimlerden Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) eski başkanvekili Osman Nihat Şen ile TİB mensupları Bülent Kocagürbüz, İsmail Bakar ve Ferhat Saraç tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Savcı tarafından sorgulanan 26 şüpheliden 15'i daha önce serbest bırakılmıştı.

Serbest bırakılanlar arasında TÜBİTAK BİLGEM'in eski başkanı Hasan Palaz da var. Çarşamba günü avukatıyla Gölbaşı Adliyesi'ne gelerek teslim olan Palaz adliyeye girmeden önce gazetecilere yaptığı açıklamada, TÜBİTAK'ın kriptolu telefonların sadece tasarım ve üretimini yaptığını söylemişti. "TÜBİTAK olarak bilgi sahibi de değiliz yani telefon kime tahsis edildi, ne oldu bilmiyoruz. Biz teslim ettikten sonra bu telefonlara kim ne yaptı bilmiyorum" demişti.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT