1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. “Eşimin Tek İsteği Oğlumuza Güvenli Bir Vatan Bulmaktı”
“Eşimin Tek İsteği Oğlumuza Güvenli Bir Vatan Bulmaktı”

“Eşimin Tek İsteği Oğlumuza Güvenli Bir Vatan Bulmaktı”

Muhammed Abdulhafız’ın Eşi Konuştu: “Eşimin Tek İsteği Oğlumuza Güvenli Bir Vatan Bulmaktı”

05 Mart 2019 Salı 23:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

Muhammed Abdulhafız’ın eşi, çocuklarının resmî evrakının olduğu güvenli bir vatan arayışı nedeniyle Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi.

Atatürk Havaalanından Mısır’a geri gönderildikten sonra 45 gün işkenceli sorgulamalara maruz kalan ve dün “mahkemeye” çıkarılan Muhammed Abdulhafız’ın eşi, bir medya kanalına yaptığı açıklamada Abdulhafız’ın neden Türkiye’ye gitmek istediğini ve geri gönderilme sürecini anlattı.

Eşi, şunları söyledi:

“Allah’ın selamı üzerinize olsun.

Ben mühendis Muhammed Abdulhafız’ın eşiyim.  Tabi ki o, öncelikle bir babaydı ve 1.5 yıldan beri oğlunun durumunun hiç de iyi olmadığının farkındaydı. Muhammed idam ile yargılanıyordu. Bu sebeple biz rızkımızın -iki seneden beri- Mısır dışında olduğuna kani olduk ve bu nedenle iki yıldır Somali’deydik.

Burada Allah bize bir çocuk nasip etti. Onu Mısır’da nüfusa kayıt ettirmek istedik fakat bu imkânsızdı. Somali’de de kayıt yaptıramamıştık. Çocuk biraz büyüyünce farklı bir ülkeye gitmemiz gerektiğine karar verdik. Oğlumuz 16 aylık olmuştu ve maalesef hâlâ herhangi resmî bir kaydı yoktu. Bu, riskli bir durumdu. Konu öylesine sarpa sarmıştı ki Somali’de de sorun olabilirdi. Öyle ki hiç kaydı olmadığı için birileri gelip ‘Babası kim/nerde?’ diye sorduğunda ve resmî belge istediğinde cevap veremeyebilirdik.

O günün sabahında Somali’den Türkiye’ye giriş yaptığında saat 8 gibi benimle görüştü ve bir sorunla karşılaşmadığını söyledi. Fakat mühür vurulduktan sonra görevli gelip bizimle teftiş bölümüne gelmesini istemiş. ‘Neden?’ diye sorduğunda ‘Bu, rutin bir kontrol.’ diye yanıt vermişler.

Burada Mısır hükümetiyle problemli biri olduğu, gıyabında idamla yargılandığı ve ayrıca hakkında 10 yıl hapis cezası olduğu, kendisinin İhvan-ıMüslimin mensubu olduğu ifade edilmiş.

Somali’de Bebeğiyle Çaresiz Kaldı

19 Ocak’ta bir kişi gelip eşimin alıkonulmadığını, kendisinin Mısır’a geri gönderileceğini bildirdi. Tabi bu haber benim açımdan kabul edilebilir değildi. Düşünün siz bir annesiniz ve Somali gibi bir ülkede emzikli bebeğiniz ile hiçbir resmî evrakınız olmaksızın ortada kalmışsınız. Ve eşime de kötü muamele edilmişti.

Ve biz iki senedir Somali’de hiçbir şeye karışmamıştık. Eşimin bir isteği vardı; o da resmî hiçbir kaydı olmayan çocuğumuzun buradan kovulmamasıydı. Biz bütün bunlara neden katlanmıştık ve son söylenen söz onun bunca zorluktan sonra tekrar Mısır’a geri gönderilmesi mi olmalıydı?”

 

 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum