1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Esenyurt’un Yeni Başkanı Çarşamba Günü Belli Olacak
Esenyurt’un Yeni Başkanı Çarşamba Günü Belli Olacak

Esenyurt’un Yeni Başkanı Çarşamba Günü Belli Olacak

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nun istifasından sonra, Belediye Meclisi’nin yeni Belediye Başkanı’nı seçmek üzere 20 Aralık Çarşamba günü toplanacağı duyuruldu.

17 Aralık 2017 Pazar 09:51A+A-

İstanbul Valisi Vasip Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesinin hükümleri doğrultusunda Esenyurt İlçe Belediye Meclisi’nin, yeni Belediye Başkanı’nı seçmek üzere, Esenyurt Belediyesi Meclis Toplantı Salonu’nda 20 Aralık 2017 Çarşamba günü Saat 15.00’te toplanmasının Valilik tarafından uygun görüldüğünü belirtti.

AA’da yer alan habere göre, Şahin, açıklamasında, “Anılan yer, tarih ve saatte, 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 45. maddesinde belirtilen usullere uygun olarak yapılacak toplantıya Belediye Meclisi üyelerinin katılımları gerektiği 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun ve 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun ilgili hükümleri gereğince ilanen duyurulur.” ifadelerini kullandı.

Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, cuma günü sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa etmişti.

Belediye’den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Kadıoğlu’nun 3 yıldır muhtelif sağlık sorunları nedeniyle tedavi gördüğü kaydedilerek, şöyle denilmişti:

“Sorumlu olduğu ilçenin ve Esenyurt halkının ihtiyacı olan hizmetlerin üretilmesinde ve yerine getirilmesinde bu sağlık sorunlarının engel olmaya başlayacağı kaygısıyla böyle bir istifa kararı almış bulunmaktadır.”

Etiketler :

HABERE YORUM KAT