1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Esed’le Görüşen AKPM Başkanı’nın Temsil Yetkisi Elinden Alındı
Esed’le Görüşen AKPM Başkanı’nın Temsil Yetkisi Elinden Alındı

Esed’le Görüşen AKPM Başkanı’nın Temsil Yetkisi Elinden Alındı

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt’un Suriye’ye giderek Beşşar Esed ile görüşmesi nedeniyle temsil yetkisinin elinden alındığı bildirildi.

28 Nisan 2017 Cuma 15:14A+A-

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) Başkanı Pedro Agramunt’un, mart ayının sonunda Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma üyeleri ile Suriye’yi giderek Beşşar Esed ile görüşmesi nedeniyle temsil yetkisi elinden alındı.

AKPM’den yapılan yazılı açıklamada, AKPM Başkanı, 20 başkan yardımcısı, siyasi grupların ve komitelerin başkanlarından oluşan AKPM Büro’nun, söz konusu ziyareti görüşmek üzere toplanarak, 65 yaşındaki İspanyol AKPM Başkanı hakkında “güvensizlik kararı” aldığı bildirildi.

AA’da yer alan habere göre, Agramunt’un AKPM Başkanı sıfatıyla ziyaret gerçekleştirmesi, toplantılara katılması veya resmî açıklama yapma yetkisi elinden alındı.

Büro toplantısından sonra bir açıklama yapan AKPM Başkan Yardımcısı İngiliz Parlamenter Sir Roger Gale, yönetmelik gereği AKPM Başkanı’nın görevden alınamadığını hatırlatarak, “Başkan bugünkü toplantıya katılmamayı tercih etti ve bir istifa mektubu da göndermedi. Büro, bu adımları atmak zorunda kaldı.” dedi.

İstifaya Çağrılıyor

Pazartesi günkü AKPM Genel Kurulu’nun açılış oturumunda, Başkan Agramunt’un mart ayının sonunda İtalyan, İspanyol, Çek ve Rus milletvekillerinden oluşan bir heyetle Suriye’yi ziyaret ettiği ve Esed ile görüştüğü belirtilmişti.

Duma üyelerinin öncülük ettiği ziyarete AKPM Başkanı sıfatını taşıyan Agramunt’un katılmasını eleştiren çok sayıda üye, bunun “kabul edilemez” olduğunu belirtmiş ve kendisini istifaya davet etmişti.

Agramunt ise, ziyarete AKPM adına katılmadığını belirterek, “İspanyol bir siyasetçi olarak Suriye’ye gittim. Divan toplantısında üyelere bu konuyla ilgili yazılı ve sözlü açıklama yaptım. Bu ziyaret bir hataydı ve bunun sonuçlarını gördüğümde bunu daha iyi hissettim. Özür dilerim. Gelecek tepkileri kestiremedim.” ifadesini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT