1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Yeni Silahı: Yağ Tenekeleri
Esedin Yeni Silahı: Yağ Tenekeleri

Esed'in Yeni Silahı: Yağ Tenekeleri

ÖSO Sözcüsü'nün yaptığı açıklamaya göre Beşşar Esed, halka bomba saklanmış yağ tenekeleri dağıtıyor.

19 Nisan 2013 Cuma 12:12A+A-

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Sözcüsü Abdulhamid Zekeriya, Esed yönetiminin yağ tenekesi süsü verilmiş patlayıcılarla sivilleri hedef aldığını iddia etti.

Suriye'de muhaliflere yönelik geniş çaplı hava ve kara saldırılarına devam eden Esed rejimine bağlı güçlerin, diğer yandan, çok sayıda sivil kaybına yol açan yeni saldırı tekniklerini devreye soktuğu belirtiliyor. 
 
Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Abdulhamid Zekeriya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, alışılmış askeri yöntemlerle muhaliflere karşı kesin bir üstünlük sağlayamayan Esed yönetiminin, halkı aç ve susuz bırakarak, elektriğini keserek yıldırmaya çalıştığını söyledi. Bu çerçevede "yardım amacıyla dağıtılan" yağ tenekelerinin dahi bir silah olarak kullanıldığını öne süren Zekeriya, şöyle devam etti:
 
"Halka yağ tenekeleri dağıtılıyor. Teneke açıldığında içindeki patlayıcı harekete geçiyor. Bu yöntemle İdlib'te onlarca kişi öldürüldü."
 
Yağ tenekelerine zehir katıldığı yönündeki iddiaları da değerlendiren Zekeriya, uygulanan şiddetin daha vahim boyutlarda olduğunu söyleyerek, "Eğer Esed yağa zehir karıştırsaydı kalbinde insani duygular yeşermeye başlamış derdik. Tenekelere zehir değil patlayıcı konuluyor" diye konuştu.
 
 -Muhaliflerden "İstihbarat ağı"-
 
Muhalif isimlere yönelik suikastlerin, Esed rejiminin başlıca saldırı yöntemleri arasında yer aldığını ifade eden Zekeriya, bu çerçevede ÖSO kurucusu Albay Riyad Es'ad ve bir çok askeri lidere suikast girişiminde bulunulduğunu, ayrıca yerel meclis üyesi Abdulhay Kilavi'nin Halep kırsalında evinin önünde suikasta uğradığını hatırlattı. Zekeriya, ÖSO Genelkurmayının, rejimin suikast hazırlıklarını önceden tespit edebilmek amacıyla bir "istihbarat ağı" oluşturacağını açıkladı.

HABERE YORUM KAT