1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed’in Temsilcisi Halep Diye Felluce’yi Gösterdi!
Esed’in Temsilcisi Halep Diye Felluce’yi Gösterdi!

Esed’in Temsilcisi Halep Diye Felluce’yi Gösterdi!

Esed güçlerinin Haleplilere iyi davrandığını iddia eden ve buna delil olarak fotoğraf gösteren Esed’in Birleşmiş Milletler’deki (BM) temsilcisi Beşar Caferi’nin gösterdiği fotoğraf aylar önce Irak’ın Felluce kentinde çekilmişti.

14 Aralık 2016 Çarşamba 17:14A+A-

80 bin sivilin kuşatma altında olduğu Doğu Halep’te insânî durumun alarm vermesiyle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi salı akşamı acil olarak toplandı.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Halep’ten kaçmaya çalışan sivillerin Beşşar Esed güçleri tarafından katledildiğine yönelik haberler geldiğini söylerken ABD ve İngiltere gibi ülkelerin temsilcileri Esed güçlerini işledikleri insan hakları ihlâlleri nedeniyle suçladı.

Delil Olarak Gösterdiği Fotoğraf Irak’ta Çekildi

Al Jazeera’de yer alan habere göre, Beşşar Esed’in Birleşmiş Milletler’deki temsilcisi Beşar Caferi, tüm bu suçlamaları inkâr ederek bunun gerçeklerle ilgisinin olmadığını iddia etti. Bu iddiasını ispatlamak için beraberinde getirdiği birçok fotoğrafı toplantıdaki temsilcilere gösterdi.

Fotoğraflardan birinde bir kadın mültecinin yüksek kamyonetten inişine yardım etmek için üstünde askerî forma olan birinin eğildiği görülüyordu. Caferi, “İşte, Suriye ordusunun Halep’te yaptıkları bunlar. Suriyeli bir asker, vücûdundan araçtan inmek isteyen kadına basamak yaptı. Doğu Halep’ten gelen kadının araçtan inmesi için kendisini köprü yapıyor. İşte Suriye ordusu bu.” dedi.

Ancak Caferi’nin yukarıdaki ifadelerle gösterdiği fotoğraf ne Halep ne de Suriye ile ilgiliydi. Fotoğrafın haziran ayında Irak’ın Felluce kentinde çekildiği ortaya çıktı.

HABERE YORUM KAT