1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Esed'in Suriye'sine neden gidilmez!
Esed'in Suriye'sine neden gidilmez!

Esed'in Suriye'sine neden gidilmez!

Suriye'de 11 yıldan fazla bir süredir devam eden savaşta Esed rejimi yarım milyon insanı öldürdü. Milyonlarca insan göç etmek zorunda kaldı. Ülkesinden ayrılamayanlar ise cani Baas rejiminin işkencelerine maruz kaldı ve kalmaya devam ediyor.

30 Nisan 2022 Cumartesi 10:02A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye'de Müslümanlara eziyet eden, işkenceleri ile kan donduran, cinayetleri ile cehennem azabını tadacak olan Esed rejiminin işlediği korkunç cinayetlere ve işkencelere dair yeni görüntüler ortaya çıktı. 

Türkiye'deki kimi siyasiler ve gazeteciler tarafından Suriyelilere karşı sürdürülen nefret dalgası ve ırkçılık, insafsızlık ve insanlık dışı söylemleri beraberinde getiriyor.

İnsanlık onuruna yakışmayan ve hukuka aykırı "Suriyelileri geri göndereceğiz" söylemlerinin gerçekler karşısında anlamsızlaştığı bir atmosferde ısrarla bir toplumu ötekileştirme çabası ile Esed'i aklamaya çalışmanın amacı merak ediliyor!

Sürekli işlediği cinayetler ile Suriyelilerin katili ve işkencecisi diktatör Esed'in olduğu Suriye'de, 'kalanlara ve geri dönenlere' neler olduğunu gösteren yeni kanıtlar ortaya çıktı. 

Sosyal medya aracılığıyla paylaşılan görüntülerde ülkeyi harabeye çeviren Beşar Esed'e bağlı işkenceci milislerin sivilleri acımasızca katlettiği görülüyor. 

"Suriye halkı neden Suriyesiz kaldı? Suriye'den çıkamayanlara neler oldu? Esed rejimi, İran ve onlara bağlı çeteler Suriye halkına ne yapıyor? Geri gönderilmek istenen Suriye halkını Suriye'de ne bekliyor?" gibi sorulara yanıt veren videolar aşırı şiddet unsuru içerdiğinden dolayı yazılı anlatımla betimlenmeye çalışılmıştır.

İnsanlığa sığmayan eylemleri nedeniyle cehennemde yanmalarını arzu ettiğimiz Esed milislerinin; sivillerin ellerini arkadan bağladığı, kaldırıp bir eşya gibi fırlattığı, yerde kafalarını, cinsel organlarını, vücutlarının hassas noktalarını sopalar, hortumlar ve sivri cisimlerle ezdiği, baygın ve yaralı düşenlerin kulak gibi uzuvlarını kestiği, terk edilmiş binaların içerisine götürüp kurşunladığı, üzerlerine oturup kafalarını ezildiği ve tokatladığı, küfürler eşliğinde üzerlerine araba tekerleği fırlattığı, saçlarını ateşe verdiği, üzerlerinde tepindiği, tekme, tokat ve ayakkabı ile ezildikleri anlar anbean yine diğer şebbihalar tarafından "zevk alınarak" videoya kaydedildi. 

 

siddet.jpg

esed.jpg

siddet-2.jpg

esed-4.jpg

esed-3.jpg

esed-2.jpg

esed-1.jpg

siddet2.jpg

Katil Esed'in Suriye'sine dönülmesi yönünde kampanyalar yürüten, Suriyelileri bekleyen akıbetin ne olduğunu hala anlamakta zorlanan veya görmezden gelenlerin ibretle izlemesi gereken görüntüler aşırı şiddet ve vahşet içeriyor. 

 

UYARI: Aşağıda Suriye'de çekildiği belirlenen ve Esed rejimine bağlı milislerin Suriyeli sivillere uyguladığı işkenceleri gösteren videolar "aşırı şiddet" içermektedir.

 

Aşağıdaki videoda sopalarla dövülen ve kulağı kesilen siviller yer alıyor,

 

Aşağıdaki videoda yere fırlatılan, saçları yakılan, üzerlerine tekerlek fırlatılan siviller yer alıyor,

 

Aşağıdaki videoda terk edilmiş bir binaya götürülen siviller kurşunlanarak infaz ediliyor,

 

Aşağıdaki videoda rejim milisleri tarafından durdurulan bir çocuk acımasızca dövülüyor ve yerde darp edilirken rejime bağlılık duyması gerektiği yönünde nasihatlere maruz kalıyor,

HABERE YORUM KAT

13 Yorum