1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in seçim tiyatrosu: Vatandaşı hiç yormuyorlar!
Esed'in seçim tiyatrosu: Vatandaşı hiç yormuyorlar!

Esed'in seçim tiyatrosu: Vatandaşı hiç yormuyorlar!

Katil diktatör Beşar Esed'in yıllardır zulmettiği Suriyeliler dün seçim için sandığa gitti. Sözde geniş katılımla gerçekleştirildiği iddia edilen seçimlerdeki hile kameralara yakalandı.

27 Mayıs 2021 Perşembe 13:35A+A-

HAKSÖZ HABER

Beşar Esed ve askerlerinin zulmü altında ikamet etmek zorun kalan Suriyeliler Esed’in hileli seçimini kayıt altına aldı.

Suriye dün seçime gitti. Her seçimde yüzde 90'ın üstünde oy oranıyla seçildiğini belirten katil Esed seçimlerde yine hileye başvurdu. Uluslararası arenaya şirin görünme çabası içerisinde olan Esed’in seçimlerindeki hileleri bir kez daha kayda alınırken, sözde gözlemci gönderen İran’ın şıracıları ise seçimlerin adil ve şeffaf olduğunu iddia ettiler.

Sandık görevlilerin fark etmediği kameralara yansıyan görüntülerde, kimliğini gösteren vatandaşlar adına direkt Beşar Esed'e mühür vurulduğu görülüyor. Zaten aksi bir durumda Esed’in diktatörlüğü altında huzur içerisinde yaşamak mümkün değil.

Yine de diktatörlerini seven bir Suriyeliler zümresi olduğunu da akıllardan çıkarmamak gerek. Sadece o zümre ile seçim yapılsaydı Esed’in yüzde yüzlük başarısı daha adil bir seçim olduğu intibaını uyandırabilirdi!

Ne yazık ki milyonlarca Suriyeliden sadece belli bir nüfusun Esedsever olduğu bilinirken geriye kalan insanların yaşamlarını idame ettirebilmek için mecburen oy kullanmaya gittiği de kayıtlarda yer alıyor.

 

 

 

Beşar Esed'in kendi eliyle bombaladığı şehirlere; seçim afişleri asmaktan utanmayan katil bir diktatör olduğunu gösteren görsel

besar-secim-afisi.jpg

 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum