1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'in Büyük Kaybı: 30′dan Fazla Rütbeli Öldürüldü
Esed'in Büyük Kaybı: 30′dan Fazla Rütbeli Öldürüldü

Esed'in Büyük Kaybı: 30′dan Fazla Rütbeli Öldürüldü

Suriyeli muhalifler, Şam yakınlarında bulunan Kalamun’da Suriye rejim ordusuna karşı bir dizi bombalı saldırıda bulundu.

13 Şubat 2014 Perşembe 14:14A+A-

Nusret cephesinin, başkent Şam’ın Kalamun bölgesinde aralarında üst düzey komutanların da olduğu 30′dan fazla kişiyi etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Yapılan açıklamada, Kalamun bölgesinde Nusayri ordusunun geçiş güzergahına yerleştirilen el yapımı bombalar ile düzenlenen saldırılarda bir çok rejim subayının öldüğü bildirilirken araçlarında tamamen kullanılamaz hale getirildi belirtildi.

Öldürülenler arasında Esed rejimin önemli komutanlarınında bulunduğu açıklanırken, Nusret cephesinin bölgede Esed rejim güçlerine son zamanlarda en büyük darbe olarak görüldüğü açıklandı.

Suriye rejim ajanslarının bu saldırılar karşısında herhangi bir açıklama yapmadığı gözlendi.

İşte saldırı detayları

1- Nasiriye havaalanı yoluna yerleştirilen bombaları etkisiz hale getirmeye çalisan Nusayri ordusunun mühendisleri hedef alındı, 1 Albay öldü, baska 1 Subay yaralandı.

2- Nasiriye havaalanı yolunda bir Nusayri ordusunun askeri jipi hedef alındi, 1 Teğmen öldü.

3- Nusayri ordusundaki bir askeri yetkilinin arabası patlayıcı ile hedef alındı, araçtaki 1 Albay ve diğer 3 kişinin tamamı öldü.

4- Nusayri askerleri ile dolu araç patlayıcı ile hedef alındı ve içindekilerin çoğu öldürüldü. Sağ kalanlar ve gelen baska bir araç tekrar patlayıcı ile hedef alındı. Subay ve er olmak üzere 20 Nusayri askeri öldürüldü.

islahhaber.net

1-001.gif

2-001.gif

31-001.jpg

4-001.gif

5.gif

 

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT