1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed'e Meydan Okuyan Kadın: Ümmü Nebil
Esede Meydan Okuyan Kadın: Ümmü Nebil

Esed'e Meydan Okuyan Kadın: Ümmü Nebil

Dera'da kendisine ''Esed'e meydan okuyan'' lakabını takan Ümmü Nebil başına saplanan kurşunla yaşamına devam ediyor.

28 Şubat 2013 Perşembe 19:07A+A-

Suriye'nin güneyindeki Dera sakinlerinden olan ve kendisine ''Esed'e meydan okuyan'' lakabını takan Ümmü Nebil başına saplanan kurşunla yaşamına devam ediyor.

İnsanların gözlerinin önünde hunharca öldürülmesi ve ibadet yerlerinin kutsiyetinin çiğnenmesi 4 çocuk annesi Ümmü Nebil'i devrim sürecinde etkin rol oynamaya sevk etti.

Ümmü Nebil, Dera'da uzman bir grup tarafından düzenlenen hemşirelik kurslarına katıldı ve Esed güçleri tarafından yaralananlara ilk yardım hizmeti vermeye başladı.

Ümmü Nebil kursa başlamasının üzeriden iki gün geçmeden tek başına tıbbi bir ekip oldu. Her kurşun ya da top mermisi atıldığında çantasını alıp eşine ve çocuklarına son vedasını ediyor ve yaralıların yanına koşuyordu.

Eylül 2012'de el-Abbasiye mevkine düşen gülle 5 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) askerinin ölmesine 4'ünün de yaralanmasına sebep olmuştu. Ümmü Nebil bu saldırıyı haber aldığında, her zaman olduğu gibi hemşirelik görevini yerine getirmek için evden çıkmak istedi ancak eşi bombardımanın devam etmesi nedeniyle ona engel olmaya çalıştı.

Eşinin itirazına kulak asmayan Ümmü Nebil, bir araca binip şoförden kendisini yaralıların yanına götürmesini istedi. Ümmü Nebil, araca bindiği anda bir keskin nişancının kurşunlarına hedef oldu, başına bir kurşun isabet etti.

Vatandaşların keskin nişancıların ateşine maruz kalmalarından korkması nedeniyle yaklaşamadıkları araçta Ümmü Nebil, 45 dakika beklemek zorunda kaldı. Sonrasında vatandaşlardan birinin uzun bir demir çubukla aracın kapısını açmasıyla yaralı kadın dışarı çıkarıldı. ÖSO askerleri bombardımanın kesilmesiyle cesetleri toplamaya başladığında, Ümmü Nebil'in halen hayatta olduğu anlaşıldı ve hemen ilk müdahale gerçekleştirildi.

Ümmü Nebil, Ürdün'e gönderildi. Doktorlar, müdahale durumunda hayatının geri kalanını felçli geçirme ihtimali nedeniyle Ümmü Nebil'in kafatasına saplanan kurşunu çıkarmadı. Ümmü Nebil tedavisinin ardından Ürdün'ün kuzeyindeki er-Remsa'da ev kiralayan ailesinin yanına döndü.

''Esed'e meydan okuyan'' Ümmü Nebil bugünlerde Suriye'ye tıbbi malzeme göndermek amacıyla bağış topluyor ve Esed'e birkez daha meydan okumak için Suriye'ye dönmekte kararlı olduğunu söylüyor.

AA

HABERE YORUM KAT