1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Esed’e Mazot Götüren İran Gemisine Engel
Esed’e Mazot Götüren İran Gemisine Engel

Esed’e Mazot Götüren İran Gemisine Engel

Mısır, Suriye'de Esed rejimine mazot götüren İran gemilerinin Süveyş'ten girişine engel oldu.

18 Aralık 2012 Salı 19:41A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye rejimine lojistik desteğe devam eden İran’ın son mazot sevkine Mısır’dan vize çıkmadı.

Baas yönetimine mazot götüren İran gemilerinin Mısır’ın egemenliği altındaki Süveyş Kanalından girilmesine izin verilmedi.

Konuyla ilgili konuşan Esed rejimi müftüsü Şeyh Ahmed Hassun, Mursi’nin İran'dan gelen mazot tankerlerini durdurmasına tepki gösterdi.

Suriye'ye mazot taşıyan gemilere Süveyş Kanalından geçiş izni vermeyen Mısırlı kardeşlerimiz; size çok çok teşekkür ediyorum! Mısır halkı size çok teşekkürler! Muslukları düşmana sonuna kadar açan ve Suriye'deki halkın ve çocukların soğuktan donmalarına ve ölmelerine sebep olacak bu duruşunuz için teşekkür ederim!

Saray müftüsü Hassun’un ironik teşekkürlerle Mısır’a tepki gösterirken “Suriye'deki halkın ve çocukların soğuktan donmalarına ve ölmelerine sebep olacak bu duruşunuz” ifadelerini serdetmesi aynı oranda ironik olmuş! Kendisinin dualarıyla destek verdiği Esed rejiminin saldırıları ve katliamları dolayısıyla yüz binlerce Suriyeli aç ve açıkta soğuktan donma noktasına gelirken Hassun’un Mısır’a tepki göstermesi Emevi sultanlarının yaklaşım biçimine ne de çok benziyor.

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum