1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Esed ve Rusya Teravih Namazlarında En Kalabalık Câmîleri Hedef Alıyor”
“Esed ve Rusya Teravih Namazlarında En Kalabalık Câmîleri Hedef Alıyor”

“Esed ve Rusya Teravih Namazlarında En Kalabalık Câmîleri Hedef Alıyor”

Ramazan'da Esed ve Rusya ittifakı direnişçilere yönelik bombardımanını artırdı. Füze atmak için iftar ya da teravih vakitleri özel olarak seçilir oldu. Halep Valisi Fadıli son 4 günde direniş bölgelerinde 85 sivilin bombalar altında can verdiğini söyledi.

10 Haziran 2016 Cuma 13:38A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Ramazan Ayı’nın beşinci gününe girilirken, Suriye'de Beşşar Esed ve Rusya ittifakı iftar ve sahur bombalarına hız verdi.

Halep Valisi Muhammed Fadıli yaşananları “sistematik soykırımın bir parçası” ve “kutsal değerlere düşmanlık” olarak nitelendirdi.

Halep başta olmak üzere Dera, Şam, Hama, Humus, İdlib ve Lazkiye'de direniş bölgelerine yönelik olarak hem iftar hem de sahur zamanı yoğunlaşan bombardımana dikkat çeken Fadıli, bu saldırılar sonucu son 4 günde 85 sivilin hayatını kaybettiğini, 150'den fazla kişinin de yaralandığını ifade etti.

Halep başta olmak üzere direnişçilerin kontrolündeki bölgelere her gün yüzlerce bomba atıldığını belirten Fadıli, Ramazan Ayı’ndaki saldırıların ise özel bir anlam taşıdığını, yaşananların “katliam”dan öte “soykırım” boyutuna ulaştığını kaydetti.

“Havadan Sivilleri Katlederek İntikam Alıyorlar”

Halep, Humus, Dera ve Şam'da sivillerin bölgeyi terk etmesi için evler, câmîler ve hastanelerin vurulduğunu söyleyen Halep Valisi Fadıli, kentte Ramazan Ayı’nda 5 câmî ve 3 hastanenin enkaza döndüğünü belirtti.

Halep’in güneyinde son olarak Karasi bölgesinin rejim unsurlarından temizlendiğini aktaran Fadıli, “Karada kaybeden rejim ve Şii unsurlar, Rusya ile birlikte havadan sivilleri katlederek intikam alıyor. Bu karanlık ittifakın hiçbir kutsalı yok.” dedi.

“Ölene Dek Buradayız!”

Ramazan Ayı’nda ile bazı câmîlerde teravih namazı kılınmadığını, sebebinin ise Esed rejimi ve Rusya’ya ait savaş uçaklarının özellikle teravih namazlarında en kalabalık câmîleri hedef alması olduğunu kaydeden Fadıli, her şeye rağmen doğdukları kentte, kendi topraklarında ölmek pahasına da olsa yaşamaya devam edeceklerini söyledi.

halep-002.jpg

Esed ve Rusya İttifakı Sivillerin Üzerine Bomba Yağdırıyor!

Fetih Ordusu'na bağlı birlikler, Halep'in güneyindeki Karasi köyünün kontrolünü Esed güçlerinden aldı.

Rejim askerlerinden 35'ini öldüren direnişçiler, 2 tankı da imha etti. Esed ve Rusya ittifakı ise bu yenilginin intikamını sivillerin üzerine daha çok bomba yağdırarak alıyor.

HABERE YORUM KAT