1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. “Esed ve Rusya İdlib’de Büyük Bir Katliama Hazırlanıyor”
“Esed ve Rusya İdlib’de Büyük Bir Katliama Hazırlanıyor”

“Esed ve Rusya İdlib’de Büyük Bir Katliama Hazırlanıyor”

Suriye Geçici Hükûmeti Başbakan Yardımcısı Vecih Cuma, “Esed, binlerce sivili sarin, klor ve fosfor bombaları ile vuracak. Rusya da bu katliama balistik füzelerle destek verecek.” dedi.

17 Kasım 2016 Perşembe 07:50A+A-

Beşşar Esed rejimi ve Rusya’nın, Suriye’nin nüfusu 1 milyonu aşan İdlib kentinde büyük bir kimyasal katliama hazırlandığı belirtiliyor.

“Büyük Bir Katliama Hazırlanıyorlar”

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre, Suriye halkının yeni bir felâketin eşiğinde olduğunu ifade eden Suriye Geçici Hükûmeti Başbakan Yardımcısı Vecih Cuma, “Esed rejimi ve Rusya ittifakı İdlib’de büyük bir katliama hazırlanıyor.” dedi.

Cuma, “Esed, Şam’da olduğu gibi binlerce sivili sarin, klor ve fosfor bombaları ile vuracak. Rusya da Akdeniz’de bulunan savaş gemilerinden bu katliama balistik füzelerle destek verecek.” diye konuştu.

“Ciddi İstihbarat Var”

Esed rejiminin Hama Askerî Hava Limanı’nda bombalara kimyasal başlıklar taktığını ifade eden Cuma, “Yakın zamanda muhaliflerin elindeki tek il olan İdlib ve çevre ilçelerde topyekûn katliama girişecekler. Bu konuda alınan ciddi istihbarat var.” dedi.

Cuma, Esed rejiminin Dera, Hama, Halep, Lazkiye ve Şam’da yaşayan sünnileri de İdlib’e göç etmeye zorladığını ifade etti.

Cuma, önümüzdeki günlerde en az 8-10 bin insanın bu saldırılar sebebiyle hayatını kaybedeceğini ya da sakat kalacağını vurguladı.

“Kalibr Füzeleri Atılıyor”

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun son açıklamasının ardından Akdeniz’de demirlenen savaş gemilerinden kalibr füzelerinin atılmaya başlandığını hatırlatan Cuma, “Söz konusu füzeler, İdlib’in merkezi ve ilçeleriyle birlikte Halep’in batı ve güneyinde onlarca merkezi harabeye çevirdi. Rusya’ya ‘dur’ diyen bir gücün olmaması Suriye’de işlenen ve işlenecek katliamların temel sebebidir.” ifadelerini kullandı.

“15 Şehidimiz Var”

Cuma, şu âna kadar 15 üyesini bombardımanlarda kaybeden Suriye Geçici Hükûmeti’nin merkezinin İdlib’de olduğunu ve aynı merkezde faaliyete devam edeceğini aktardı.

Cuma, Suriye ve Irak özelinde artan şiddet ve katliam dalgasının tüm dünyayı yeni bir savaş atmosferine sürüklediğini belirterek, “ABD, Rusya, İran ve Batılı ülkeler ve bölge ülkeleri başta olmak üzere tüm dünya bu şiddet sarmalından bir şekilde etkilenecek.” değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT