1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve İşbirlikçileri Dera’da 369 Sivili Katletti!
Esed ve İşbirlikçileri Dera’da 369 Sivili Katletti!

Esed ve İşbirlikçileri Dera’da 369 Sivili Katletti!

Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejimi tarafından Suriye’nin güneyindeki Dera ilinde sivil yerleşim bölgelerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda yüzlerce sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

08 Temmuz 2018 Pazar 15:25A+A-

Suriye’nin güneyindeki Dera ilinde Rusya ve İran destekli Beşşar Esed rejimi tarafından sivil yerleşim bölgelerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda can kayıpları yaşanmaya devam ediyor.

Dera’nın direnişçilerin kontrolündeki bölgelerinde faaliyet gösteren Şehitleri Belgelendirme Ofisi, 19 Haziran’dan bu yana devam eden saldırılarda en az 369 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Mepa News sitesinde yer alan habere göre Ofis tarafından dün yayımlanan açıklamada, hayatını kaybedenlerin 253’ünü kadın ve çocukların oluşturduğu belirtildi.

Rusya’ya ait savaş uçakları Dera bölgesine yönelik saldırıların başlatıldığı 19 Haziran tarihinden bu yana bölgedeki sivil yerleşim yerlerini hedef alıyor.

Savaş uçaklarının bölgeden kaçmaya çalışan sivilleri de hedef aldığını ifade eden yerel kaynaklar, Ürdün ve İsrail sınırına göç eden sivillerin sayısının ise 350 bine yaklaştığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT