1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed ve Hizbullah'ın Kayıpları Artıyor (VİDEO)
Esed ve Hizbullah'ın Kayıpları Artıyor (VİDEO)

Esed ve Hizbullah'ın Kayıpları Artıyor (VİDEO)

Suriye'nin farklı bölgelerinde Esed güçleri ve işbirlikçi Şii militanlarla direnişçiler arasında şiddetli çatışmalar devam ediyor.

02 Mart 2015 Pazartesi 16:52A+A-
Suriye’de 4. yılını dolduran çatışmalar tüm şiddetiyle devam ediyor. Esed güçleri ve işbirlikçi paralı Şii militanların direnişçilerle girdikleri çatışmalarda büyük kayıplar verdiği açıklandı.
 
Suriyeli direniş gruplarından Nusret Cephesi, Hazm Hareketinin ana karargah olarak kullandığı Fevc 46 üssü ve çevresini düzenlediği baskın sonucu ele geçirdi. Hazm grubu çatışmalar sonrasında tüm gruplarını dağıttığını ve Şam Cephesine geçtiğini duyurdu.

Nusret Cephesi ise yapmış olduğu yeni açıklama ile Hazm Hareketine karşı askeri operasyonların bittiğini ve mahkeme sürecinin başladıgını ilan etti.
 
Nusret Cephesi açıklamada üyelerine Allah'tan korkmalarını ve genelleme yaparak masum kimselerin kanını dökmemeleri uyarısında bulundu. Mahkemede masumiyeti ispat edilen Hazm üyeleri ve liderleri cihad etmek ve çetelerle birlikte hareket etmemek şartı ile serbest bırakılacak denildi. Bölge sakinlerine seslenen Nusret Cephesi "Bizim savasçılarımız Şam ehline kalkandır, toprak ele geçirip size zulmetme niyetimiz yoktur" diyerek Etarib halkına "siz bizim ehlimiz, biz de sizin evlatlarınızız, aramıza fitne sokmaya çalışanlari dinlemeyin" dedi.
 
Suriyeli direnişçiler Hama'da rejim üslerini ele geçirmeyi amaçlayan "Lebbeyk Ya Rasulallah" operasyonunu baslattıklarını duyurdu. Operasyona Ceyşul İslam, Nusret Cephesi, Ahrar'uş Şam, Feylak'us Şam, Tecemmu İzz ve Liva Seyfullah gruplarının katıldığı açıklandı.

Operasyonda kapsamında şuanda Hama Latamneh'de 12 rejim askerinin saf değiştirdiği, Zilakiyat, Zelin ve Masasna kontrol noktalarının direnişçilerce ele geçirildiği ve 10 Şebihanın öldüğü belirtilirken 1 tankında imha edildiğini bildirildi. 
 
Direnişçilerin İdlib kentine bağlı Kafraya'nın kuzeyindeki ilk savunma hattını kontrol altına aldığı belirtildi.
 
Dera'da ve Deyr Ez Zor bölgesinde yaşanan çatışmalarda rejime güçlerine ait 2 Tuğgeneral öldürüldü.
 
Tuğgeneral Kerem el Hindawi
 
karam-al-hindawi-(1).jpg
 
Dera kentinde yaşanan şiddetli çatışmalarda öldürülen tugay komutanı Tuğgeneral Mahmud Mustafa ve onlarca rejim-Hizbullah militanı
 
rejim-generali-muhalifler-tarafindan-olduruldu.jpg
 
 
 
 
 
ISLAH-HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum