1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejiminden Kaçanlar Rus Uçaklarına Yakalanıyor
Esed Rejiminden Kaçanlar Rus Uçaklarına Yakalanıyor

Esed Rejiminden Kaçanlar Rus Uçaklarına Yakalanıyor

Suriye'de rejim güçlerinin saldırıları sebebiyle evlerini terk ederek, İdlib'e sığınan Şeyf ailesi, buraya kaçarken de Rus uçaklarının misket bombalı hava saldırılarına maruz kaldıklarını belirtti.

21 Ekim 2015 Çarşamba 15:12A+A-

Suriye'nin Hama kentine rejim güçleri tarafından düzenlenen saldırılar sebebiyle evlerini terk ederek, İdlib'e sığınmak zorunda kalan Şeyf ailesi, buraya kaçarken de Rus uçaklarının misket bombalı hava saldırılarına maruz kaldıklarını belirtti.

Rejim güçlerinin havan toplu saldırısında bir bacağını kaybeden baba Rıdvan Şeyf (60), yaşadığı dramı AA muhabirine anlattı. Şeyf, 5 çocuğuyla İdlib'de bir çadır kente sığındıklarını belirterek, "Biz Hama'nın kuzeyinde rejimin saldırılarından kaçarak buraya geldik. Ancak, bizi Rus uçakları rahat bırakmadı" dedi.

İdlib'e ulaşmak için günlerce yollarda aç susuz yürümek zorunda kaldıklarını aktaran Şeyf, savaşın en büyük mağdurlarının her zaman siviller olduğuna dikkat çekti. 

Şeyf, Esed rejiminin saldırılarından kaçarken, Rus uçaklarının saldırısına yakalandıklarını ifade ederek, "Rus uçaklarından, güzergahımız üzerinde bizlere kullanılması yasak misket bombaları atıldı. Bir taraftan rejim roketlerle saldırırken bir yandan da Rus uçakları bombalıyordu. Bizim yanımızda ne silahlı gruplar ne de yardım ettiğimiz kişiler vardı" diye konuştu. 

"Çadır kente sığındık burayı da vurdular" 

İdlib'de yardım kuruluşlarının desteğiyle oluşturulan çadır kente yerleştiklerini ancak burada da rahat bırakılmadıklarını söyleyen Şeyf şunları kaydetti:

"Çadır kente sığındık burayı da vurdular. Gelir gelmez bağırma çağırma sesleri duyduk. Herkes ambulans ambulans diye bağırıyordu. 5 kişi atılan bombalar sonucu yaşamını yitirdi. Burada silahlı gruplar yoktu. Misket bombalı saldırılarda 45 kişi yaralandı. Elimizde hiçbir şey yok, alış veriş yapacak paramız dahi yok. Tarımla uğraşıyorduk her şeyimizi yakıp yıktılar. Bize uzanacak yardım elini bekliyoruz."

Çadır kentteki sığınmacılardan Mahmud Ebu Salih de rejim güçleri ve Rus uçaklarının zeytin bahçeleri içerisinde kurulan çadır kente saldırı düzenlediğini belirtti. Saldırının yaklaşık 20 dakika sürdüğünü bildiren Ebu Salih, "Saldırıda 2'si çocuk 5 kişi yaşamını yitirdi. Roketlerin ardından çadır kente misket bombası atıldı. Hepimiz kaçtık. Bazı çadırlar yandı. Benim ve eşimin vücudunda yanıklar oluştu. Saldırıları Rusya ve Esed yaptı" diye konuştu.

Ebu Salih bombardıman sonucu çıkan yangında pasaport, kimlik ve paralarının yandığını elinde hiçbir şey kalmadığını dile getirdi.

AA

HABERE YORUM KAT

1 Yorum