1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Yine Sivilleri Vurdu: 25 Kişi Katledildi!
Esed Rejimi Yine Sivilleri Vurdu: 25 Kişi Katledildi!

Esed Rejimi Yine Sivilleri Vurdu: 25 Kişi Katledildi!

Esed rejimi, savaş uçağıyla Halep'te direnişçilerin kontrolünde bulunan Şear mahallesindeki çarşıya "Fil" adı verilen füzeyle saldırarak 25 sivili katletti!

21 Eylül 2015 Pazartesi 14:29A+A-

AA muhabirinin Halep'teki sahra hastanesi yetkililerinden aldığı bilgiye göre, Esed ordusuna ait savaş uçağının Halep'te direnişçilerin denetiminde olan Şear mahallesindeki çarşıya saldırması sonucu 25 sivil hayatını kaybetti, 40 kişi de yaralandı.

Yaralıların beldedeki sahra hastanelerine kaldırıldığını ifade eden yetkililer, sağlık ve sivil savunma ekiplerinin Şear mahallesinde saldırıda yıkılan evlerin enkazından ölü ve yaralıları kısıtlı imkânlarla çıkarttığını dile getirdi. Yetkililer, çok sayıda yaralının durumunun ciddi olduğunu ve sahra hastanesinin acil kan ve tıbbî malzemeye ihtiyaç duyduğunu aktardı.

Esed Rejimi Fil Füzesiyle Saldırdı!

Bu arada sivil savunma ekipleri de rejimin hava saldırısı nedeniyle çarşıda yangın çıktığını ve yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğünü ifade ederek: ''Esed güçleri Şear'da halkın yoğun olarak alışveriş yaptığı çarşıya savaş uçağından atılan Fil füzesiyle saldırdı. Çarşıda can pazarı yaşandı.'' dedi.

Şear'daki yerel medya aktivisti Mervan Salim de rejim güçlerinin Şear'da vurduğu çarşıda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu çok sayıda kişinin öldüğünü belirtti.

Salim, rejimin saldırısında katledilenlerin hepsinin sivil olduğunu vurguladı.

HABERE YORUM KAT