1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Esed Rejimi PYD-YPG'yi Destekliyor"
"Esed Rejimi PYD-YPG'yi Destekliyor"

"Esed Rejimi PYD-YPG'yi Destekliyor"

Beşşar Caferi, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD-YPG'yi, ABD ve Rusya'nın yanı sıra Esed rejiminin de desteklediğini söyledi.

17 Şubat 2016 Çarşamba 09:04A+A-

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, Suriye'deki dengeler ve ittifaklara ilişkin önemli ifadeler kullandı.

Caferi, PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD ile onun silahlı unsuru YPG'yi kastederek, ABD yönetiminin Suriye'de bir Kürt gruba destek verdiğini, Türkiye'nin ise Washington'dan bu politikadan vazgeçmesini istediğini söyledi.

Burada, “çıkarların çatışması” olabileceğini belirten Caferi, “ABD yönetimi tarafından desteklenen bu Suriyeli Kürt grup, aynı zamanda Suriye hükûmeti tarafından da destekleniyor.” dedi.

Caferi, “O zaman PYD neden müzakerelerde rejimin yanında yer almıyor? Suriyeli muhalifler bu durumu eleştiriyor.” sorusuna ise “Bu sorunuzu ciddiye almıyorum.” diyerek cevapsız bıraktı.

“PYD, Rusya’nın Paralı Askeri Hâline Geldi”

Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti TBMM Grup Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, PYD'nin, son zamanlarda IŞİD'le mücadeleden öte Suriye'nin meşrû tek temsilcisi olan “ılımlı muhalefet”le mücadele ettiğini ve IŞİD'le savaşan “ılımlı muhalefet” unsurlarını arkadan hançerlediğini belirterek, “PYD özellikle Rusya-Türkiye arasında yaşanan gerilimden sonra Rusya'nın bölgesel planlarının lejyoneri, paralı askeri hâline gelerek Türkiye'ye zarar vermeyi öncelik hâline getirmiş durumda.” ifadelerini kullanmıştı.

Caferi'nin bu açıklamasıyla PYD ve Esed rejimi arasındaki işbirliği bir kez daha ifade edilmiş oldu.

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT