1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi İdlib’de Yine Sivilleri Vurdu: 17 Sivil Hayatını Kaybetti!
Esed Rejimi İdlib’de Yine Sivilleri Vurdu: 17 Sivil Hayatını Kaybetti!

Esed Rejimi İdlib’de Yine Sivilleri Vurdu: 17 Sivil Hayatını Kaybetti!

Esed rejimi tarafından İdlib’de bulunan bir çocuk hastanesi ve sivil yerleşim yerlerine savaş uçaklarıyla düzenlenen saldırıda 17 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

10 Haziran 2018 Pazar 16:33A+A-

Suriye’nin İdlib kentindeki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, Beşşar Esed rejimine bağlı savaş uçakları, öğle saatlerinde İdlib’in Binneş, Teftenaz ve Ariha ilçeleri ile Ram Hamdan ve Beni İz Kilisesi köylerindeki sivil yerleşim yerlerine hava saldırıları gerçekleştirdi.

İdlib Sivil Savunma kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Teftenaz’da Nur Çocuk Hastanesi de bombaların hedefi oldu. Bu saldırıda 3’ü çocuk 5 sivil yaşamını yitirdi, hastane kullanılmaz hale geldi. Saldırılarda Teftenaz’da 13, Ariha’da 2, Binneş ve Ram Hamdan’da birer sivil hayatını kaybetti.

Yaralanan siviller çevredeki sağlık merkezlerine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olay yerine intikal eden Sivil Savunma ekipleri arama kurtarma çalışmalarına devam ederken, can kaybı sayısının artmasından endişe ediliyor.

Öte yandan, perşembe gecesi İdlib’in Zerdene köyündeki sivil yerleşim yerlerine yönelik düzenlenen hava saldırılarında en az 42 sivil yaşamını yitirmişti.

Suriye’nin kuzeybatısında yer alan direnişçilerin kontrolündeki İdlib, 4-5 Mayıs 2017’deki Astana toplantısında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmişti. Ancak rejim ve zaman zaman Rusya, bölgeye hava saldırıları düzenlemeye devam ediyor.

HABERE YORUM KAT