1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Rejimi Geri Dönenleri de Alıkoyuyor
Esed Rejimi Geri Dönenleri de Alıkoyuyor

Esed Rejimi Geri Dönenleri de Alıkoyuyor

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Suriye'de geçen ay 306'sı Beşşar Esed rejimi tarafından olmak üzere 488 kişinin daha keyfi şekilde alıkonulduğunu açıkladı. Alıkonulanların bir kısmı, rejimden güvence alarak evlerine dönenlerden oluşuyor.

06 Kasım 2018 Salı 16:52A+A-

SNHR'nin dün yayımlanan raporunda, ekim ayında Suriye'de 30'u çocuk, 38'i kadın olmak üzere toplam 488 kişinin alıkonulduğu kaydedildi.

Ağın raporunda, Esed rejimine bağlı güçlerin geçen ay 18'i çocuk, 26'sı kadın 306 kişiyi keyfi şekilde tutukladığı bildirilirken, bunların bir kısmını ise rejimden güvence alarak ülkenin kuzeyindeki bölgeler ve çevre ülkelerden dönenlerin oluşturduğu kaydedildi.

YPG/PKK'nın, işgal ettiği bölgelerde 8'i çocuk, 12'si kadın olmak üzere 118 kişiyi alıkoyduğu aktarılan raporda, örgütün alıkoyduğu gençleri zorla silah altına almayı planladığı bilgisine de yer verildi.

Rapora göre, YPG/PKK tarafından alıkonulanların bir kısmını örgüte muhalif siyasetçiler, aktivistler ve sivil toplum kuruluşu çalışanları oluşturuyor.

IŞİD 3'ü çocuk 11 kişiyi geçen ay talimatlarına uymadığı veya muhaliflere yakın oldukları gerekçesiyle alıkoyarken, söz konusu sürede askeri muhaliflerden oluşan çeşitli gruplar muhtelif gerekçelerle 53 kişiyi alıkoydu.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT