1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed propagandisti: “Suriye’de savaş yokmuş Suriyeliler geri dönebilirmiş”
Esed propagandisti: “Suriye’de savaş yokmuş Suriyeliler geri dönebilirmiş”

Esed propagandisti: “Suriye’de savaş yokmuş Suriyeliler geri dönebilirmiş”

Sosyal medya kullanıcısı bir şahıs Esed kontrolündeki Suriye’ye Muhaberat refakatında gezi düzenleyerek güya “savaş olup olmadığını bizatihi yerinde gözlemlemiş!”

05 Mayıs 2022 Perşembe 17:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Tam tekmil ve hiç sıkılmaksızın Esed propagandası yapan Twitter kullanıcısının reklam ve pazarlama içeren kurguları “gerçek” olarak sunuldu. 

Bir milyondan fazla takipçisi olan Gökhan Yıldırım; ‘Niçe’ isimli Twitter kullanıcısı Şam gezisinden edindiği bilgileri propaganda amacıyla sosyal medya üzerinden ırkçı seküler kesimleri bilgilendirme adı altında paylaştı.

“Suriye’de savaş olmadığı” iddialarını yerinden gözlemlediğini belirten sosyal medya propagandisti, “Suriyelilerin geri dönmesinin önünde Esed’in af ilan etmesiyle” hiçbir sorun kalmadığını iddia etti.

Seküler kesimler tarafından ilgiyle takip edilen sosyal medya kullanıcısının paylaşımları üzerinden Suriyelilere ve diğer yabancılara dönük ırkçı paylaşımlarda bulunulduğu ve geri göndermelerin “zaruri” olduğu ifade edildi.

Suriye'de Esed'in kontrolünde olan bölgeler haricinde ve diğer şehirlerde yaşanan 11 yıllık savaşı hiçe sayan, yalan yanlış ve çarpıtılmış veriler ile gündem oluşturmaya çalışan Esedsever: "Neden suriyeliler dönmeli dediğimi de açıkliyim; ülkemizdeki mültecilerin tek dediği cümle bizde savaş var ondan gitmiyoruz. E ben görmedim? Bizim sınırlarımız haricinde savaş olsaydı ben nasıl yüzlerce kilometre bir sürü şehir gezecektim?" diyor ve şu paylaşımlarda bulunuyor: 

 

nice1.jpgnice-2.jpgnice-3.jpgnice-4.jpg

nice-5.jpgnice-6.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum