1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Şehit Oldu
Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Şehit Oldu

Esed Güçlerinin Saldırılarında 73 Kardeşimiz Şehit Oldu

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 10'u çocuk, 5'i kadın olmak 73 kişinin şehit olduğu bildirildi.

25 Şubat 2014 Salı 05:58A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'da 20, Halep'te 14, Deyru'z Zor ve Humus'ta 12'şer, Dera'da 7, Hama'da 4, Kuneytra'da 2, İdlib ve Rakka'da birer olmak üzere 73 kişinin şehit olduğu kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerine bağlı helikopterlerin Halep'te direnişçilerin denetiminde olan bölgede ile Şam'ın Dareya bölgesini "varil bombasıyla" saldırmasında onlarca evin yıkıldığı ve hasar gördüğü belirtildi.

Direnişçilerin Halep'in Deyr Azize köyündeki rejim güçlerinin kontrol noktasına düzenlediği eylemde çok sayıda askeri etkisiz hale getirdiği ifade edilen açıklamada, savaş uçaklarının Halep'in Sahur bölgesini "misket bombasıyla" saldırdığı iletildi.

Açıklamada ayrıca, Esed güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Cobar, Berze, Yebrud ve Kabun bölgelerini havan topu ve roketlerle saldırdığı aktarılarak kentin güney kesimlerinde yer alan Hacer Esved, Aseli, Tadamun ve Yermuk bölgesine rejim güçlerinin kontrol noktalarından söz konusu bölgelere insani yardımların girmesine izin verilmedi vurgulandı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT