1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçlerinin Dünkü Katliam Bilançosu: 79 Ölü
Esed Güçlerinin Dünkü Katliam Bilançosu: 79 Ölü

Esed Güçlerinin Dünkü Katliam Bilançosu: 79 Ölü

Suriye'de Esed güçlerinin düzenlediği saldırılarda son iki günde 21'i çocuk 172 kişi hayatını kaybetti. Dün ölenlerin sayısı 79.

28 Kasım 2013 Perşembe 07:19A+A-

Esed güçlerinin çeşitli kentlere kara ve havadan düzenlediği saldırılarda 8'i çocuk, 6'sı kadın olmak üzere79 kişinin hayatını kaybettiği Bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed güçlerinin direnişçilerin denetimindeki bölgelere hava destekli karadan gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda başkent Şam'ın banliyölerinde 44, Rakka'da 9, Halep'te 8, Dera'da 6, Hama, İdlib ve Humus'ta 3'er, Deyru'z Zor'da 2 ve Kuneytra kentinde 1 olmak üzere 79 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi'nden (LCC) yapılan açıklamada da, direniş örgütlerinin Golan Tepesi'ndeki Kuneytra kenti çevresinde rejim güçlerine karşı "Fecr et-Tevhid" adı altında düzenlediği operasyonda, kentin Rasim Havalid beldesindeki Havalid ile Halebi askeri takımlarının denetiminin yanı sıra çok sayıda askeri araç ile mühimmatı ele geçirdiği ve 3 tankı imha ettiği ifade edildi. Direniş örgütlerinin Kuneytra ili çevresinde Esed güçlerinin denetimindeki Umu Batana ile Mimtenet köylerinin kontrolünü sağladığı kaydedilen açıklamada, kentin çevresinde rejim güçleri ile direnişçiler arasında zaman zaman çatışmaların yaşandığı bildirildi. Orduya ait savaş uçaklarının Şam'ın Nebk ile Deyr Atiye beldesini yoğun bir şekilde bombalaması sonucunda çok sayıda evin yıkıldığı ve hasar gördüğü belirtildi. Şam-Humus karayolundaki Nebk beldesinde Esed güçleri ile direnişçiler arasında yaşanan çatışmalarda ulaşımın sağlanamadığı, rejim güçlerince kuşatılan beldede acil tıbbi malzeme ile temel ihtiyaç maddelerine ihtiyaç duyulduğu ifade edildi. Kalamun bölgesinde yer alan Nebek, Deyr Atiye, Saydnaya ve Rankus beldelerinin Esed güçlerinin yoğun havan topu, roket ve karadan karaya fırlatılan füzelerine maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Esed güçlerinin başkentin Berze, Yermuk, Dareyya ve Kabun bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı vurgulandı. Şam'ın Doğu Guta bölgesindeki Uteybe kasabasının direnişçiler tarafından tamamıyla ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, direnişçilerin iki T72 tankını rejim güçlerinden aldığı bildirildi. İslami Cephe'ye bağlı birliklerin Halep'in Şeyh Said bölgesinde Esed güçleriyle çatıştığı ve bölgede rejim güçlerine büyük zayiat verdiği ifade edilen açıklamada, Esed güçlerine bağlı savaş uçaklarının kentteki 80. Tugay çevresi ile Neyrib Havaalanı çevresini "varil bombasıyla" vurduğu belirtildi. Şam'ın Kalemun bölgesindeki 155. Tugay'dan ülkenin kuzeyine doğru bir Scud füzesinin fırlatıldığı, Rakka'nın 23 Şubat Caddesi'ne isabet eden füze nedeniyle ölü ve yaralıların olduğu, bölgedeki onlarca evin yıkıldığı bildirildi. 

HABERE YORUM KAT