1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Katliamlarına Devam Ediyor: 85 Ölü
Esed Güçleri Katliamlarına Devam Ediyor: 85 Ölü

Esed Güçleri Katliamlarına Devam Ediyor: 85 Ölü

Esed güçlerinin ülke genelinde gerçekleştirdiği saldırılarda kadın ve çocukların da olduğu 85 kişi hayatını kaybetti.

07 Ekim 2013 Pazartesi 10:40A+A-

HAKSÖZ-HABER

Suriye'de Esed'e bağlı güçlerin ülke genelinde ağır silahlarla gerçekleştirdiği saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da olduğu 85 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin kara ve havadan gerçekleştirdiği saldırılarda Şam kırsalında 24, Hama'da 18, Humus'ta 14, Halep'te 12, Dera’da 11, İdlib'te 6 kişinin katledildiği bildirildi. LCC, 7 kişinin kadın, 5 kişinin çocuk olduğunu ve 1 kişinin de işkencede öldürüldüğünü duyurdu.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), ölenler arasında 30 Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensubunun bulunduğunu aktardı ve Esed güçlerinin saldırılarında çok sayıda kişinin de yaralandığını dile getirdi.

LCC'nin açıklamasında, Esed güçlerinin Şam'ın Berze, Kabun, Duma, Haresta ve Yermuk bölgelerine havan topu ve roketlerle saldırdığı kaydedildi.

Kentin Kalamun, Nebk ve Doğu Guta bölgelerinde ÖSO ile Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların yaşandığı ifade edilen açıklamada, Esed güçlerinin başta Halep olmak üzere birçok kentte gece saldırılarına devam ettiği dile getirildi.

 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT