1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Katletmeye Devam Ediyor: 136 Ölü (VİDEO)
Esed Güçleri Katletmeye Devam Ediyor: 136 Ölü (VİDEO)

Esed Güçleri Katletmeye Devam Ediyor: 136 Ölü (VİDEO)

Suriye'de Esed'e bağlı güçlerin çeşitli kentlerde direnişçilerin kontrolünde olan bölgelere "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda 136 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

31 Mayıs 2015 Pazar 03:04A+A-

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, Esed güçlerine ait savaş uçakları ile helikopterlerin direnişçilerin denetiminde olan sivil yerleşim yerlerine "varil ve vakum bombasıyla" düzenlediği saldırılarda Halep'te 90, İdlib'te 20, başkent Şam'ın banliyölerinde 9, Haseke'de 8, Dera'da 4, Humus'ta 3 ve Deyru'z Zor'da 2 olmak üzere toplam 136 sivilin yaşamını yitirdiği belirtildi. Hayatını kaybedenler arasında 14 çocuk ve 7 kadın olduğu aktarıldı.

Açıklamada, Esed güçlerine ait savaş uçaklarının Halep ve çevresinde pazar ve sivil yerleşim yerlerine yoğun bir şekilde saldırdığı kaydedildi.

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) ise, rejim güçlerinin karadan operasyon yapamadığı alanlardan Halep'teki pazar ve yerleşim yerini savaş uçaklarıyla yerle bir ettiği, İdlib ve Cebel ez-Zaviye bölgesindeki alanlara da varil bombalarıyla saldırması sonucu halkın güvenli bölgelere kaçtığını dile getirdi.

Halep:

HABERE YORUM KAT