1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Halka Bomba Yağdırıyor
Esed Güçleri Halka Bomba Yağdırıyor

Esed Güçleri Halka Bomba Yağdırıyor

İyice köşeye çıkan Esed, Suriye'nin başkenti Şam'da elinden çıkan yerlere bomba yağdırdı. (VİDEO)

27 Kasım 2012 Salı 19:37A+A-

Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), başkent Şam'ın Daraya bölgesinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerle Esed güçleri arasında şiddetli çatışmaların meydana geldiğini, çatışmalarda ÖSO birliklerinin 8 tankı imha ettiğini ve çok miktarda askeri mühimmatı ele geçirdiğini belirtti.

Çatışmalar sırasında savaş uçaklarının bölgeyi hedef gözetmeksizin bombaladığını ifade eden SRGC, uçakların Doğu Guta, Kadem ve Duma bölgelerine yoğun saldırı düzenlediğini bildirdi.

Kentin Haresta bölgesinin Esed güçlerince kuşatıldığını ve halkın keskin nişancıların hedefinde olduğunu ifade eden yerel aktivistlerden Yusuf el-Harestavi, ağır silahlarla düzenlenen saldırılar sonucu çok sayıda evin yıkıldığını ve hasar gördüğünü söyledi.

Çatışmalar nedeniyle güvenli bölgeye ailesiyle kaçma fırsatı bulduğuna değinen Harestavi, kaçamayan akrabalarının hayatından endişe duyduğunu sözlerine ekledi.

''Şam'ın doğu kesiminde yer alan Haresta'nın kontrolünün büyük bir bölümü rejimin elinde'' diyen Harestavi, bölgede uzun süredir elektrik ve iletişimin kesik olduğunu, kuşatma sebebiyle halkın temel ihtiyaçlara ulaşmakta zorluk çektiğini anlattı.

HALEP'TE 48 SAATTE 38 ÖLÜ, 65 YARALI

Suriye Devrimi Koordine Birliği sözcüsü Muhammed el-Halebi, Halep kentinde son 48 saatte, 38 kişinin öldüğünü ve 65 kişinin de yaralandığını, gün içinde 15 saati bulan elektrik kesintileri nedeniyle yaralıların zor şartlar altında tedavi edildiklerini bildirdi.

Suriye Devrimi Koordine Birliği sözcüsü Muhammed el-Halebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye yönetiminin, bir aydır Halep kentinin yüzde 70'ini kapsayan bölgede internet ve cep telefonu bağlantılarını kestiğini belirterek, '' Son 48 saatte 38 kişi hayatını kaybederken, 65 kişi de yaralandı. Halep'te yaşayan 800 bin Suriyeli, daha güvenli olduğu gerekçesiyle, Baas ordusu ve muhalifler arasında yaşanan çatışmalardan zarar gören evlerinden ayrılıp, soğuk havanın hakim olduğu cami ve parklarda yaşamaya başladı'' dedi.

Esed güçlerinin, saldırılarına ölü sayısının artmasına yol açan yeni bir taktikle devam ettiğini ifade eden Halebi, rejim güçlerinin, bir koordinatı aynı yere konuşlanmış 4 veya 5 füze rampasından atılan füzelerle vurduğunu kaydetti.

ÖSO'nun başarıları

Halebi, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO), Esed güçleri karşısında Halep'te birçok başarıya imza attığına dikkati çekerek, ÖSO'nun, Haleb'in kuzeyindeki Piyade Harp Okulu'na ait atış sahasını ve Fefin köyünü ele geçirdiklerini belirtti. Halebi, çatışmalar sırasında Beşar Esed'in milislerinden 50 kişinin öldüğünü, 19'unun da ordudan ayrıldığını söyledi.

ÖSO'nun, Haleb'in doğusundaki Tişrin Barajı'nı ele geçirdiğini belirten Halebi, Tişrin Barajı'nın Esed güçlerine bağlı güçler tarafından bombalandığını ve saldırı sonucu zarar gören barajdan taşan sularla onlarca kişinin boğularak hayatını kaydettiğini aktardı.

Halebi, ÖSO birliklerinin, Esed güçlerinin Hava Kuvvetleri İstihbarat Merkezi ve Uluslararası Halep Havaalanı yolunda ilerlerken, Esed güçlerinin de Haleb'in mahallelerine düzenledikleri bombalı saldırılarla bölgeyi kuşattığını belirtti.

Halep kenti, Mart 2011'de başlayan Suriye devriminin bölgeye sıçramasıyla, 20 Temmuz 2012'den bu yana şiddetli çatışmalara ve bombalı saldırılara şahit oluyor.

ESED GÜÇLERİNİN SALDIRILARINDA 60 KİŞİ ÖLDÜ

Suriye'de Esed güçlerinin ülke genelinde düzenlediği saldırılarda şu ana kadar 60 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR), Esed güçlerinin havadan ve karadan sürdürdüğü saldırılarda İdlib'te 24, Şam ve kırsalında 22, Dera'da 4, Hama'da 3, Halep'te 4, Humus'ta 2 ve Kamışlı'da bir kişi olmak üzere toplam 60 kişinin yaşamını yitirdiğini duyurdu. Ölü sayısının gün bitiminde çok daha fazla olabileceğinden endişe ediliyor.

ŞAM

HUMUS

HABERE YORUM KAT

1 Yorum