1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Halep’te Sivillerin Toplandığı Yere Misket Bombası Attı
Esed Güçleri Halep’te Sivillerin Toplandığı Yere Misket Bombası Attı

Esed Güçleri Halep’te Sivillerin Toplandığı Yere Misket Bombası Attı

Suriye'de Esed ordusunun savaş uçakları, tahliye için bekleyen sivillerin toplandığı yere misket bombası attı.

14 Aralık 2016 Çarşamba 19:50A+A-

Suriye'nin doğu Halep bölgesinde ateşkesi ihlal eden İran komutasındaki Şii milisler ve Beşşar Esed rejimi ordusu, onbinlerce sivilin bulunduğu 6 kilometrekarelik alanı bombalamayı sürdürdü.

Kuşatma altındaki bölgede bulunan AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, dün akşam varılan ateşkesi sabah saatlerinde ihlal etmeye başlayan İran komutasındaki Şii milisler ve Esed rejimi, Sukkeri ve Selahaddin semtleri, Amiriyya mahallesi ve Hac Köprüsü Kavşağı'nı onlarca kez top, havan ve çok namlulu roketatarlarla vurdu.

Bu saldırıları, rejimin savaş uçaklarının Sukkeri mahallesinde tahliye için bekleyen sivillerin toplandığı yeri misket bombasıyla vurması izledi. Saldırıda, 2 kişi hayatını kaybederken 100'e yakın sivil yaralandı.

Muhalif güçler, rejim güçlerinin ilerlemek için hazırlık yaptığını aktardı.

Milisler yaralıların çıkmasına izin vermedi

Kuşatma altındaki sivillerden Muhammed Abdullah, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evinin iki gün önce tahrip gücü yüksek bir bombayla vurulduğunu söyledi. Binanın kullanılamaz hale geldiğini kaydeden Abdullah, ailesinden 4 kişinin yaralandığını, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu ifade etti.

Abdullah, "Hastaneye ya da tedavi görecekleri bir yerlere götürülmezlerse belki de ölecekler. Dün yaralıları tahliye için anlaşmaya varıldı. Biz de yaralılarımızı araçlara bindirdik. Yağmur altında 6 saate yakın bekledikten sonra İran'a bağlı milisler yaralıların geçmesine izin vermedikleri için geri döndük." şeklinde konuştu.

Abdullah, bölgeden en azından yaralıları çıkartmak istediklerini dile getirdi.

Türkiye'nin arabuluculuğunda dün 19:00 sularında, Rusya öncülüğündeki rejim güçleri ile doğu Halep'teki silahlı muhalif gruplar arasında ateşkes sağlanmıştı. Mutabakatla, sivillerin ve silahlı muhaliflerin güvenli biçimde tahliye edilmeleri, Halep'in güneybatısında yer alan muhaliflerin kontrolündeki İdlib iline nakledilmeleri öngörülmüştü.

Ancak İran komutasındaki Şii milisler ve rejim ordusu, bölgeden ilk etapta çıkarılmak istenen yaralılara izin vermeyerek, sabah saatlerinde ateşkes ihlallerine başlamıştı.

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT