1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Doğu Guta’da Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor!
Esed Güçleri Doğu Guta’da Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor!

Esed Güçleri Doğu Guta’da Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor!

Suriye’de Beşşar Esed rejimi tarafından abluka altındaki Doğu Guta bölgesine gece saatlerinden itibaren düzenlenen saldırılarda 2’si çocuk olmak üzere 6 sivilin hayatını kaybettiği bildirildi.

11 Şubat 2018 Pazar 14:37A+A-

AA’nın Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Suriye’de Beşşar Esed rejimin Doğu Guta’nın Duma ilçesine gece geç saatlerde düzenlediği topçu ve hava saldırıları sonucu 2’si çocuk, 1’i kadın olmak üzere 5 sivil hayatını kaybetti.

Bugün de devam eden bombardımanlarda, Doğu Guta’nın Sakba, Arbin, Kefer Batna, Cisrin ve Bey Sava beldeleri yoğun hava ve kara saldırılarının hedefi olurken, Hammuriye beldesine gerçekleştirilen hava saldırısında 1 sivil hayatını kaybetti.

Arama kurtarma çalışmalarını aralıksız sürdüren Sivil Savunma ekipleri, yaralıları sağlık merkezlerine taşıdı.

29 Aralık 2017’den bu yana geçen 45 günde, Doğu Guta’da bombardımanlarda yaşamını yitiren sivillerin sayısı 539’a yükseldi, yaralı sayısı ise 2 bini geçti.

Direnişçilerin kontrolünde bulunan Doğu Guta’da yaklaşık 400 bin sivil yaşıyor.

Doğu Guta, Astana anlaşmalarında “gerginliği azaltma bölgesi” ilan edilmişti. Ancak Rusya’nın garantörlüğünü üstlendiği rejim, geçen yılın nisan ayından itibaren bölgeye yönelik ablukasını yoğunlaştırarak son aylarda saldırılarını şiddetlendirdi.

İnsani krizin derinleştiği bölgede, yüzlercesi acil durumda, binlerce sivil hasta tahliye edilmeyi bekliyor. Hastalardan birçoğu çocuk veya ileri evre kanserli. Doğu Gutalı çok sayıda bebek ve çocuk da açlık ve ilaçsızlık yüzünden yaşamını kaybetti.

HABERE YORUM KAT