1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri Doğu Guta’da 4 Çocuğu Katletti!
Esed Güçleri Doğu Guta’da 4 Çocuğu Katletti!

Esed Güçleri Doğu Guta’da 4 Çocuğu Katletti!

Esed güçleri tarafından Şam’ın Zemelka ve Heze beldelerine düzenlenen hava saldırılarında 4’ü çocuk, 7 sivil yaşamını yitirdi. İdlib’de düzenlenen bombalı araç saldırısında ise 2 kadın ve 3 çocuk yaralandı.

16 Temmuz 2017 Pazar 15:02A+A-

Suriye’de Şam’ın Doğu Guta bölgesindeki Sivil Savunma (Beyaz Baretliler) Merkezi yetkililerinden Muhammed Ethem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed güçlerine ait savaş uçaklarının direnişçilerin kontrolündeki Zemelka ile Heze beldelerini bombaladığını söyledi.

Saldırılarda, Zemelka’da üç çocuk, Heze’de ise biri çocuk, dört kişinin yaşamını yitirdiğini dile getiren Ethem, çok sayıda kişinin de yaralandığını ifade etti.

Ethem, Esed güçlerinin bombaladığı yerlerde büyük hasar oluştuğunu kaydetti.

5 Yıllık Kuşatma

Doğu Guta’nın “çatışmasızlık bölgeleri” içinde yer alan Zemelka ve Heze beldeleri 5 yıldan bu yana Esed güçlerince kuşatma altında tutuluyor.

Esed güçlerinin insani yardımların geçişine izin vermediği Doğu Guta’da halk, suyu kazdıkları kuyulardan, elektriği ise jeneratörlerden sağlıyor.

İdlib’de Bombalı Araç Saldırısı

Öte yandan, direnişçilerin kontrolündeki İdlib ilinde bulunan sivil savunma yetkililerinden Ali Meri de Meştel mahallesindeki Mecd Hastanesi’nin yakınlarında bomba yerleştirilen aracın infilak etmesi sonucu iki kadın ve üç çocuğun yaralandığını söyledi.

idlib_bombali_arac_saldirisi.jpg

Meri, yaralıların hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındığını dile getirdi.

Saldırıyı ise henüz üstlenen olmadı.

HABERE YORUM KAT