1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Güçleri 68 Kişiyi Daha Katletti
Esed Güçleri 68 Kişiyi Daha Katletti

Esed Güçleri 68 Kişiyi Daha Katletti

Suriye'de Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik düzenlediği saldırılarda 9'u kadın, 8'i çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

19 Şubat 2014 Çarşamba 06:59A+A-

Esed güçlerinin çeşitli kentler yönelik hava ve karadan düzenlediği saldırılarda 9'u kadın, 8'i çocuk olmak üzere 68 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Suriye İnsan Hakları Örgütü'nden (SNHR) yapılan açıklamada, Esed rejimine bağlı birliklerin, direnişçilerin denetimindeki bölgelere hava destekli düzenlediği saldırılarda Dera kentinde 25, Halep'te 10, başkent Şam'ın banliyölerinde 8, İdlib ve Humus'ta 6'şar, Hama'da 5, Kuneytra ve Haseke'de 4'er olmak üzere 68 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Yerel Koordinasyon Komiteleri ise (LCC) dün hayatını kaybedenlerin sayısını 73 olarak verdi.

Bu arada Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) de yaptığı açıklamada, Baas ordusuna bağlı helikopterlerin Halep'te direnişçilerin denetimindeki bölgelere "varil bombalarıyla" saldırması sonucu çok sayıda yerleşim yerinin hasar gördüğü belirtildi.

Halep'e düzenlenen hava saldırılarında yük taşıyan araca varil bombası isabet etmesi sonucu araçta çıkan yangının itfaiye ekiplerince söndürüldüğü kaydedilen açıklamada, rejim güçlerinin Halep'te sanayi bölgesi ile merkezi cezaevi çevresine roket ve havan topuyla saldırdığı aktarıldı.

Halep'in Azez ilçesinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) arasında yaşanan çatışmalardan dolayı halkın Türkiye sınırındaki Selame sınır kapısına yöneldiği vurgulandı.

Açıklamada, Esed rejimine bağlı güçlerin Hama, Humus, Dera ve Kuneytra'da direnişçilerin denetimindeki bölgelere ağır silahlarla saldırdığı iletildi.

HABERE YORUM KAT