1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Esed Can Almaya Devam Ediyor
Esed Can Almaya Devam Ediyor

Esed Can Almaya Devam Ediyor

Suriye'de, Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik saldırılarında 4'ü çocuk, 53 Suriyeli hayatını kaybetti.

07 Mart 2014 Cuma 01:18A+A-

Suriye'de, Esed güçlerinin çeşitli kentlere yönelik havadan ve karadan ağır silahlarla düzenlediği saldırılarda 4'ü çocuk, 53 Suriyeli hayatını kaybetti.

Suriye İnsan Hakları Örgütünden yapılan açıklamada, rejim güçlerinin direnişçilerin denetiminde olan bölgelere hava destekli gerçekleştirdiği saldırılar sonucu, başkent Şam'ın banliyölerinde 25, Humus'ta 8, Halep'te 7, Deyru'z Zor ve Dera'da dörder, Hama'da 3 ve İdlib'te 2 olmak üzere 53 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) de yaptığı açıklamada, Esed güçlerine ait helikopterin Halep'te direnişçilerin kontrolünde olan Muyesir bölgesine "varil bombasıyla" düzenlediği saldırıda çok sayıda yerleşim yerinde büyük hasar meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamada ayrıca, Şam'ın Dareya bölgesine de varil bombalı saldırı düzenlendiği, Duma, Yebrud, Kabun ve Cobar bölgelerinin rejimin saldırılarına maruz kaldığı belirtildi.

Kentin güneyinde yer alan Yermuk bölgesinde yeteri kadar yardım girmemesinden dolayı ölümlerin devam ettiği bildirilen açıklamada, rejim güçlerinin Yermuk'un bazı bölgelerine ateş açtığı ifade edildi.

HABERE YORUM KAT