1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Eşcinselliğin ‘zihinde hasar’ olarak tanımlanmasına “zararlı” bir söylem yanıtı
Eşcinselliğin ‘zihinde hasar’ olarak tanımlanmasına “zararlı” bir söylem yanıtı

Eşcinselliğin ‘zihinde hasar’ olarak tanımlanmasına “zararlı” bir söylem yanıtı

Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası’na sayılı günler kala Katar’ın ziyaretçileri kapsayan uyarıları da arttı.

09 Kasım 2022 Çarşamba 23:37A+A-

HAKSÖZ HABER

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Katar'ın Dünya Kupası Elçisi Halid Salman'ın eşcinselliği "zihinde hasar" olarak nitelendirmesine tepki gösterdi. Örgütten yapılan açıklamada, Salman'ın sözleri "zararlı ve kabul edilemez" olduğu savunuldu.

Alman yayın kuruluşu ZDF'ye konuşan Salman, turnuvaya katılan sapkınların "(ülkedeki) kuralları kabul etmeleri" gerektiğini söyledi. Bir program için çekilen ancak Salman’ın sözleri yayımlanması durdurulan röportaja sapkınları savunanlardan tepki geldi.

İnsan Hakları İzleme Örgütü, “LGBT hakları kıdemli araştırmacısı” Rasha Younes "Salman'ın eşcinselliğin 'zihinde bir hasar' olduğu yönündeki önerisi zararlı ve kabul edilemez" dedi.

Eşcinsel sapkınlığı ‘zorunlu din değiştirme’ iddialarıyla savunmaya çalışan İnsan Hakları İzleme Örgütü sorumlusu, "Katar hükümetinin bu yanlış bilgiye karşı çıkmaması, Katar'da yaşayan LGBT bireylerin yaşamları üzerinde, onlara yönelik ayrımcılık ve şiddeti körüklemekten, devlet destekli din değiştirme uygulamalarına maruz bırakılmalarını meşrulaştırmaya kadar uzanan önemli bir etkiye sahip." ifadelerini kullanması dikkat çekti.

FIFA’ya baskı yapan eşcinsel sapkınları koruma örgütleri Dünya Kupası organizasyonun Katar’dan alınmasını talep ediyor. Katar’ın tavrını doğru bulmadığını ifade eden ülke ve örgütler, Katar’ın ikiyüzlü davrandığını iddia ederken, LGBT dayatmasını ‘normalleştirme’ye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum